Observatorul astronomic din Galaţi va găzdui a IX-a ediţie a şcolii de vară de astronomie „Priviţi Cerul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul are loc în perioada 12-16 iulie 2016 şi este adresat tuturor celor care vor să desluşească tainele universului.

În perioada 12 - 16 iulie 2016, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a IX-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”.

Manifestarea va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, de la noţiuni introductive despre constelaţii şi instrumente optice folosite în astronomie, până la noţiuni de astrofizică.

Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic, câţiva dintre membrii clubului urmând a fi şi lectorii şcolii de vară: profesoarele de fizică Lucia Popa şi Elena Seciu (care se ocupă şi de pregătirea elevilor pentru olimpida de astronomie şi astrofizică), Alexandru Tăun (student în Olanda la Universitatea din Groningen - Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Secţia Astrofizică); Aurel Chirilă (inginer în cadrul firmei “Reev River Aerospace” Galaţi cu o vastă experienţă în popularizarea astronomiei),  Andrei Felea (elev la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” din Galaţi) şi Ovidiu Tercu (coordonator al Secţiei Planetariu-Observatorul astronomic a Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi).

„Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim: Bolta cerească şi constelaţiile,  Instrumente optice folosite în astronomie, Sistemul Solar, Prezentarea modului de utilizare a principalelor instrumente optice folosite în astronomie, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Galaxiile - insule de lumină şi mister în Univers, Drone stratosferice – un pas mai aproape de stele, Nebuloase şi roiuri stelare, Observaţii astronomice de noapte”, au precizat organizatorii.

Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la 0746-020.001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator Şcoala de Vară). Taxa de participare la Şcoala de Vară de Astronomie este de 6 lei / persoană.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite