Octavian Jurma critică decizia de a lăsa şcolile deschise: „Pe adulţi nu îndrăznim să-i deranjăm. Dar faţă de copii nu avem nici teamă şi nici îndurare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Epidemiologul Octavian Jurma critică autorităţile pentru că nu au introdus certificatul verde şi au lăsat şcolile deschise. „Faţă de adulţi avem teamă şi nu îndrăznim să îi deranjăm. Faţă de copii nu avem nici teamă şi nici îndurare”, afirmă medicul.

Octavian Jurma este îngrijorat că internările în rândul copiilor continuă să crească de patru ori mai repede decât în cazul adulţilor. El consideră că Guvernul României „a anunţat oficial abandonarea“ efortului de a proteja copiii de infectarea cu SARS-CoV-2 şi de boala COVID-19.

„Suntem liniştiţi că <<şcoala nu va fi ţinută cu orice preţ deschisă>>, doar cu preţul sănătăţii şi vieţii copiilor noştri. În schimb, dacă adulţii vor avea de suferit de pe urmă Omicron şi vor umple spitalele în proporţie de 75%, abia atunci preţul va fi prea mare şi se vor închide şi şcolile. Astfel şcolile vor rămâne deschise indiferent de incidenţa, indiferent de spitalizarile minorilor, indiferent de numărul deceselor în rândul copiilor şi a profesorilor. 

Faţă de adulţi avem teamă şi nu îndrăznim să îi deranjăm. Faţă de copii nu avem nici teamă şi nici îndurare. Că doar când e ultima oară când aţi văzut copii dărâmând gardul parlamentului încercând să ia ostateci parlamentarii României?”, a scris Octavian Jurma, pe pagina personală de Facebook.

Epidemiologul spune că măsurile luate de autorităţi la începutul valului 5 al pandemiei COVID-19 vor va efecte devastatoare, iar „dacă pandemia este un incendiu, atunci copiii şi tinerii sunt surcelele care ard la început pentru a aprinde buturgile adulte”. Acesta susţine că după vacanţa de sărbători ar fi fost recomandate cursurile online pentru o perioadă de 10-14 zile. 

„Odată ce incendiul a cuprins stivă de buturugi degeaba scot de pe foc doar surcelele. S-a văzut şi în octombrie că închiderea şi redeschiderea şcolilor a avut un impact minimal pe curbă în acel stadiu al pandemiei.

Şcolile trebuiau  înceapă online şi  fie deschise fizic abia după 10-14 zile dacă incidenţa o permite şi sub protecţia testelor. Orele pierdute puteau fi recuperate în vara când riscul epidemiologic este mic, nu în iarnă la 3 zile după petrecerile de Revelion, care întotdeauna produc o creştere tranzitorie a numărului de cazuri noi.

Guvernul a preferat însă  renunţe la aceste obositoare discuţîi despre siguranţă copiilor. Suntem probabil în faţă unei decizii de infectare deliberată a copiilor noştri cu acest <<vaccin natural>> care speră ei  este Omicron”, susţine Jurma.

 

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite