Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Parada biciclistelor a ajuns la a treia ediţie organizată la Galaţi. Detalii despre desfăşurarea evenimentului

0
31 Jul 2018 14:33:15
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit organizatorilor, cea de-a treia ediţie a SkirtBike Galaţi va îmbina pasiunea pentru pedalat cu călătoria în timp şi, mai mult decât atât, cu scopul principal al evenimentului: promovarea ciclismului şi în rândul reprezentantelor sexului frumos.

Început la Bucureşti în urmă cu nouă ani, evenimentul SkirtBike s-a extins treptat în toate colţurile ţării, ajungând şi la Galaţi, unde a fost organizat pentru prima dată în 2016 de către asociaţia BikeWorks. 

Aşa cum era de aşteptat, evenimentul a adunat peste 100 de participante încă de la prima ediţie, iar în 2017 numărul participantelor s-a dublat, depăşind cele două sute de numere pregătite pentru start. 

Anul acesta, BikeWorks pregăteşte cea de-a III-a ediţie, care va avea loc pe 5 august, începând cu ora 17.00. Întâlnirea biciclistelor va avea loc pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, urmând ca grupul să parcurgă un traseu de aproximativ 7 km pe ruta Str. Brăilei – Str. Domnească – Grădina Publică. Pe întregul traseul se va merge doar pe prima bandă a străzilor parcurse, în ritm uşor, de plimbare. Coloana va fi deschisă, flancată şi închisă de membrii BikeWorks.

„Evenimentul SkirtBike promovează mersul pe bicicletă într-un stil lejer şi colorat, unde rochiţele şi fustele sunt articolele vestimentare preferate. În concordanţă cu călătoria în timp, organizatorii îşi doresc să aducă anii ‘50 şi ‘60 înapoi în contemporan, pe biciclete. Doamnele şi domnişoarele sunt deci invitate să îşi caute cele mai frumoase vestimentaţii şi accesorii în ton cu tema de anul acesta, Retro Chic inspirată de tendinţa anilor 1950-1960, perioadă în care mersul pe bicicletă a cunoscut o popularitate remarcabilă şi în rândul femeilor”, spun organizatorii.

Participantele înscrise la SkirtBike vor primi cadouri din partea sponsorilor, iar la finalul plimbării va fi pregătită binecunoscuta tombolă cu premii care va avea ca premiu principal o bicicletă Pegas, dar şi multe alte cadouri oferite de alţi sponsori. Seara se va încheia în Grădina Publică cu un concert live susţinut de Florin Chiriac and the Hippie Band.

SkirtBike are şi o latură filantropică. La finish va exista o urnă de donaţii pentru femeile abuzate şi copiii defavorizaţi din cadrul Fundaţiei Familia. Banii strânşi din donaţii vor fi redirecţionaţi integral către această fundaţie.

Pentru participarea la SkirtBike Galaţi este necesară completarea formularului disponibil online. Vârsta minimă de participare este 14 ani. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările