Parc de aventură de 4 milioane de euro, bani publici, la Galaţi. Ce firme au câştigat contractul cu Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amplasamentul noului parc de aventură de la Galaţi FOTO Proiect
Amplasamentul noului parc de aventură de la Galaţi FOTO Proiect

Contractul de construire a unui parc de aventură în zona Falezei Dunării din Galaţi (la fosta uzină de apă), investiţie publică de circa 4 milioane de euro, a fost semnat pe 4 august. Lucrările ar trebui să fie gata în februarie 2022.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, pentru care municipalitatea a obţinut fonduri europene de 4 milioane de euro.

În urma licitaţiei publice oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de asocierea dintre firmele ISCHIA SRL, GARDEN CENTER GRUP SRL, OBERCONS COMP SRL, SUBMIT SRL, MOVILAND MET SRL  şi CONSUMCOOP Galaţi.  Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA (circa , iar durata este de 18  luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor. Teoretic, recepţia finală ar trebui să aibă loc în februarie 2022.

De fapt, însă, valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei cu TVA, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA. Diferenţa este dată de o serie de proiecte de infrastructură adiacente parcului de distracţii.

Revenind la amenajarea parcului, trebuie spus că asta presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un  amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video, wi-fi şi reţele pentru utilităţi.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 şi a fost închisă, după 139 de ani, de activitate în anul 2011. De atunci, terenul în suprafaţă totală de peste 47.000 mp, zace nefolosit, în ciuda poziţiei urbane excelente (aproape de mai toate cartierele, de plajă, de trecerea bac, de Faleză, cu acces facil de la marile bulevarde).

Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde. 

Proiectul „Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapă I) cod SMIS 129530” se derulează prin POR/2017/4/4.2/1, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Obiectivul specific este reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cum arată, în plină caniculă, singurul ştrand din Galaţi. Zace închis de 5 ani şi e plin de ruine, gunoaie şi bălării

Contract semnat pentru reabilitarea plajei Dunărea. O asociere de firme va primi de la primărie 23,2 milioane de lei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite