Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Păţania unui medic român în Grecia: „Ne-am trezit înghesuiţi în picioare, ca în trenurile de la indieni”

19
18 Sep 2021 11:12:43
Autor: Cornelia Mazilu
Medicul Paul Ichim, sursa: Facebook
Medicul Paul Ichim, sursa: Facebook

Un cunoscut chirurg gălăţean susţine că pandemia a afectat calitatea serviciilor turistice. Acesta a povestit pe Facebook experienţa avută recent într-o insulă din Grecia. Medicul este dezamăgit şi de operatorii români care lucrează cu cei din Grecia deoarece „au început să uite de interesul turistului”.

„ Am mai bântuit prin Gecia şi insulele ei, dar este prima oară când am păţit aşa ceva. Probabil anul precedent fiind un an nenorocit economic pentru turismul lor, a determinat schimbarea mentalităţii unora dintre ei. Mai rău este că şi operatorii români ce lucrează cu ei, probabil din interese comune, au început să uite de interesul turistului român”, susţine dr. Ichim, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dacă în privinţa cazării medicul nu a avut  reproşuri, în ceea ce priveşte excursiile stabilite în pachetul turistic, a fost total dezamăgit: „Ne-am trezit înghesuiţi în picioare, cam cum arată trenurile încărcate la indieni”, afirmă acesta. 

„În dimineaţa de după sosirea în insulă, a venit şi ne-a prezentat opţiunile de excursii, agenta firmei. Să nu vă pună mama gaia sa credeţi tot ce spune, cosmetizează tot evident cu interes. Dacă prima excursie cu vaporul în jurul insulei a fost reuşită, la a doua excursie la care ne-a anunţat că sunt locuri limitate din raţiuni epidemiologice, ne-am trezit înghesuiţi în picioare, cam cum arată trenurile încărcate la indieni. Normal ca un grup consistent de români a refuzat îmbarcarea, solicitând respectarea condiţiilor comunicate sau restituirea plăţii făcute deja. 

La o ultimă excursie cu un Iaht, pentru care s-au anunţat că nu pot merge decât 8 persoane, oamenii au înghesuit 11. Traseul comunicat de către <<individul>.> cu vasul, n-a fost respectat de loc, ne-a dus unde şi cât a vrut, fiind si de o mitocănie comportamentală greu de acceptat. (…) Am luat legătura de pe vas cu agenţia, care n-a schimbat nimic. Nu vreau să generalizez, dar grec mai lipsit de maniere ca acesta n-am întâlnit, de parcă-şi făcea o pomană cu noi, nu pentru ca ar fi fost plătit consistent. În concluzie, nu credeţi absolut tot ce spun cei de la agenţie, sunt în relaţii direct interesate cu cei de pe plan local”, povesteşte medicul despre experienţa în Grecia. 

Dezamăgirea a fost completată de restul companionilor de naţionalitate română, despre care medicul spune că, deşi „au fost de acord că a fost o mizerie comportamentală a individului, a agenţiei şi că a fost o bătaie de joc, i-au zâmbit şi mulţumit.”

„Pe cuvânt că nu am înţeles cât de duplicitari putem fi ca naţie, că nu putem să ne păstram demnitatea ş să avem pretenţia de a fi respectaţi. (…)În orice caz, mai revoltat am fost de atitudinea tour-operatorului român, care are doar interese financiare cu toţi mitocanii, în loc să respecte interesele turistului român”, încheie medicul. 

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”
 
Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

mache
18.09.2021, 11:54:34

''ie'' miciuna platita. Asa ceva se intampla doar in Romania. Numai aici turistul nu e respectat. Hi Hi HI. Ba baieti cand pricepeti ca profitul e tot ce conteaza.

+14 (14 voturi)
Kelemen Jakob
18.09.2021, 13:23:35

Doctore la banii tai eu mi-as fi inchiriat yachtul doar ptr mine.

-9 (13 voturi)
Adrian Foangǎ
18.09.2021, 12:26:03

N-au sarit hairele de jerpeliti pe el? Cum sa vorbesti ma de rau Grecia sau Bulgaria?! Astea sunt paradisurile saracimii, cu 2500 de lei isi iau all inlucusive si zic c-au stat in serai.

-10 (16 voturi)
Vasile Porojan
18.09.2021, 12:28:36

Uitați complet de așa zisele agenții de turism, în afară de cele care îți procură vreun all-inclusive pe la turci, eventual la un preț mai ok cu charter inclus...în rest sunt varză, niciodată nu vor protesta la furnizorii locali, pentru un turist care nu-i mai interesează, ești oricum deja jumulit și ei știu că nu vei mai merge cu ei niciodată!...ce excursii promit ei, ce ghizi au, te umflă râsul dacă nu ești cel păcălit ...🤬🤬🤬

+10 (14 voturi)
c m
18.09.2021, 13:28:14

Cine l-a pus sa ia excursii locale. Am fost in insule in Grecia, la all, dar am inchiriat masina si am iesit la 25% din pret. Barci cu motor poti inchiria cu permisul auto. Si indiferent de parerile altora am preferat all pentru ca la cata cafea, fresh si bere beau eu si familia pe zi, in 14 zile imi permit sa sar mesele cand vreau.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările