Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii în judeţul Galaţi pentru prinderea membrilor unui grup infracţional specializat în trafic de migranţi. Au fost ridicate 9 persoane

0
16 May 2019 10:59:18
Autor: Costel Crangan
Percheziţii la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră
Percheziţii la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră

Descinderile oamenilor legii au început la ora 6,00 a zilei de 16 mai şi au vizat cinci locaţii din judeţul Galaţi, fiind coordonate de procurorii DIICOT Galaţi. Se bănuieşte că membrii grupului au făcut avere din organizarea transportului de migranţi ilegali către Europa de Vest. Aceştia provin din Asia şi au ajuns în România via Republica Moldova, prin trecerea frauduloasă a graniţei.

Joi dimineaţa, începând cu ora 6.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, sub coordonarea procurorilor  din cadrul  DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, au declanşat o acţiune amplă pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi.

În acest moment, sunt în desfăşurare 5 percheziţii domiciliare, la mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la persoane suspecte de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi.

Se bănuieşte că membrii grupului au făcut avere din organizarea transportului de migranţi ilegali către Europa de Vest. Aceştia provin din Asia şi au ajuns în România via Republica Moldova, prin trecerea frauduloasă a graniţei. 

Migranţii plăteau sume consistente membrilor reţelei, care îi ajutau să treacă ilegal frontiera, le făceau rost de acte false şi îi duceau mai departe, la graniţa de vest a României.

La percheziţii participă 17 poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, urmând a fi puse în aplicare nouă mandate de aducere la audieri.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii