Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii la samsarii de maşini second hand din Galaţi. Prejudiciul cauzat statului depăşeşte 35 de milioane lei

0
25 Feb 2020 15:35:03
Autor: Valentin Trufasu
O parte din maşinile vândute în România la negru Foto: Poliţia Română
O parte din maşinile vândute în România la negru Foto: Poliţia Română

În această  dimineaţă, Poliţia Română a efectuat 175 de percheziţii domiciliare în Galaţi, Bucureşti şi alte 19 judeţe, în cadrul a cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Marţi, 25 februarie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare 175 de mandate de percheziţie domiciliară şi 19 mandate de aducere în municipiul Galaţi, Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

”Activităţile s-au desfăşurat în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. Cercetările privesc o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracţională derulată de membrii grupării infracţionale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

La acţiune au participat ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, care pun în aplicare mandatele de percheziţie domiciliară.

Specialiştii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au făcut verificări asupra legalităţii achiziţiilor intracomunitare de autoturisme de pe piaţa europeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii