Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Peste 80% din medicii gălăţeni sunt de acord să se vaccineze împotriva noului coronavirus

0
21 Nov 2020 17:53:10
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a făcut o analiză a intenţiei cadrelor medicale care lucrează în unităţi medicale de stat sau private din judeţul Galaţi de a se vaccina împotriva infectării cu COVID-19.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate (DSP) Publică Galaţi au centralizat opţiunile cadrelor medicale din judeţul Galaţi în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva noului coronavirus.

„Din 5.775 de cadre medicale, de îngrijire şi TESA din unităţile medicale de stat şi private, inclusiv ambulanţă şi paramedici, din judeţul Galaţi sunt de acord să se vaccineze împotriva noului coronavirus 3.786 de persoane, ceea ce înseamnă 65,56% din total. În ceea ce priveşte doar medicii, din 706 medici din unităţi de stat şi private au fost de acord să se vaccineze 569, adică 80,60% din total“, a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Astfel de analize se efectuează în prezent la nivelul fiecărui judeţ din ţară, urmând ca datele să fie folosite pentru distribuţia vaccinului anticovid în momentul în care acesta va apărea pe piaţă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Vaccinul anti-COVID, pro şi contra. Medic: „Dacă pe ei îi convingi, atunci convingi toată comunitatea“

Personalul medical, reticent la noul vaccin anti-COVID. În Alba, doar jumătate dintre cei întrebaţi sunt de acord cu vaccinarea

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările