Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Petrecere între românii din Belgia în plin lockdown. Urmau să primească amenzi de mii de euro, dar au scăpat din cauza unei gafe a poliţiştilor

12
26 Oct 2021 17:01:20
Autor: Valentin Trufasu
FOTO www.actualitateavranceana.ro
FOTO www.actualitateavranceana.ro

O familie de români a ignorat carantina impusă de autorităţile belgiene şi a organizat o petrecere ca în vremurile bune. Poliţiştii s-a sesizat şi i-a luat la întrebări pe petrecăreţi, dar Parchetul şi apoi judecătorii nu au putut să-i amendeze din cauza unei greşeli comise de oamenii legii.

Un incident în care a fost implicată o familie de români a avut loc anul trecut  în Belgia, dar respectivii au scăpat  de amenzi de mii de euro ca prin urechile acului din cauza unei neglijenţe a poliţiştilor, care nu au verificat identitatea celor prezenţi la petrecere.

Pe 4 aprilie 2020, poliţia belgiană a bătut la uşa unei familiei de români care locuiau în oraşul Grembergen. Poliţiştii aveau informaţii că acolo are loc o petrecere, în contextul în care la acel moment astfel de evenimente erau strict interzise din cauza pandemiei de coronavirus. Agenţii i-au găsit pe petrecăreţi la masă, însă doar o singură persoană a fost amendată la acel moment.

Un procuror din Flandra de Est care a preluat ulterior cazul nu a dorit să lase lucrurile aşa şi i-a citat pe toţi cei cinci membri ai familiei în faţa Tribunalului din Dendermonde, cu intenţia să ceară condamnarea lor la plata unor amenzi de mii de euro. Zilele trecute, instanţa i-a achitat însă pe toţi din lipsă de probe.

„Membrii familiei au fost convocaţi doar pentru că erau înregistraţi la adresa în cauză”, a declarat avocatul lor, Piet Vandoolaeghe. „În niciun moment nu s-a putut dovedi că au fost prezenţi efectiv la întâlnirea din acea zi. Poliţia nu a efectuat nicio verificare a identităţii în acel moment. Unii dintre inculpaţi nu au fost prezenţi deloc. În plus, la momentul respectiv nu era clar ce însemna exact interdicţia de a se aduna. Reuniunile de familie erau permise”, notează ziarul belgian nieuwsblad.be.

 18 români, condamnaţi la închisoare tot după o petrecere în familie

18 români care locuiesc tot în Belgia nu au fost la fel de norocoşi. Aceştia au fost condamnaţi la închisoare după o petrecere în familie. Românii au primit câte o lună de închisoare şi o amendă de 960 de euro după ce au participat în aprilie 2020  la o petrecere în familie.

Autorităţile din Belgia au instituit carantina întregii ţări pe 12 aprilie 2020. În acest context, Poliţia a primit o reclamaţie despre o petrecere care avea loc în grădina unei case din localitatea Gistel. Când au sosit la faţa locului, ofiţerii au stabilit că erau prezente 30 de persoane, printre care şi copii.

„Chiar nu ştiam că nu este permis acest lucru”, a spus unul dintre români. „Abia ce ajunsesem în Belgia şi nu eram conştienţi de măsurile în vigoare. Ştiam că se întâmplă ceva, dar ce reguli trebuie să urmăm exact, nu”, a mai spus bărbatul.

După această explicaţie deloc convingătoare, judecătorul care instrumenta cazul, Peter Vandamme, le-a bătut obrazul românilor în instanţă. „Zece milioane de belgieni trăiesc de un an ca şi cum ar locui în chilii monahale. Nu avem voie să mergem nicăieri. Totul pentru a lupta împotriva virusului. Când faci un grătar cu treizeci de persoane, anulezi toate acele eforturi pentru că nu ştiai? Ar trebui să ştii despre asta”, a fost replica magistratului.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Petrecere cu ţuică, bere şi vin la Poliţia Locală din Bârlad. „S-a lăsat cu dansuri, cu chiuială” VIDEO

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Matrics Gigescu
26.10.2021, 17:25:00

Ne cunoașterea legii nu este o scuza nicăieri. Atât s-a putut, n-am găsit altă rimă.

+8 (8 voturi)
Ionel Marcu
26.10.2021, 18:06:23

Or fi făcut petrecerea cu manele! Dacă o făceau cu surdină nu aflau vecinii și poliția.

+8 (8 voturi)
Ovidiu Olariu
26.10.2021, 18:21:02

Distractie, bauturā, hārmālaie, chef românesc, in Belgia ! Exact ca si cum ar fi fost la mama acasā, pe undeva prin Slobozia sau Tāndārei ! Cum putea sā fie interpretatā aceastā paranghelie de cātre autoritatile belgiene, venite la fatza locului ? Lipsā de bun simt, obrāznicie si nesimtire ? Ash, da de unde, s-au simtit si românii bine, dar -ce mai atata vorbārie ?- nici nu au fost multi. S-au adunat doar câtiva, asa, cam vreo 30 de persoane ! ... Si, ca sā se explice, ca sā fie cât mai clar cu putintzā, unul dintre români le-a spus ofiterilor, care au descins la fata locului: „Chiar nu ştiam că nu este permis acest lucru” ! Bāiat destept, ca toti românii, pentru cā românii este bāieti destepti, românul a adāugat, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic: „Abia ce ajunsesem în Belgia şi nu eram conştienţi de măsurile în vigoare". Mai este loc de comentarii ? Nici vorbā, tupeu tigānesc, de români inteligenti si bine educati !

+9 (11 voturi)
SPC Manase
26.10.2021, 18:56:28

Belgia supervaccinate in lockdown? Interesant.

-8 (8 voturi)
Salajeanu Nicolae
26.10.2021, 17:44:15

Polițiști de paie!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările