Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Plan de măsuri ce vizează curăţenia Galaţiului, pus în aplicare de poliţişti. Postările de pe reţelele de socializare, surse de ”inspiraţie”

0
28 Feb 2020 16:30:58
Autor: Valentin Trufasu
Foto: Poliţia Locală Galaţi
Foto: Poliţia Locală Galaţi

Oamenii legii vor avea în vedere asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul municipiului; întreţinerea şi utilizarea spaţiilor verzi, dar şi utilizarea locurilor de joacă şi a obiectelor de mobilier urban.

Poliţia Locală din Galaţi va pune în aplicare, începând cu 1 martie, un plan de măsuri ce vizează curăţenia oraşului. Datele operative aferente anului 2019, informaţiile şi sesizările cetăţenilor, postările de pe reţelele de socializare, dar şi articolele din presa locală, au condus la punerea în aplicare şi derularea, până în noiembrie, a Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2020”.

”Practic, rezultă existenţa unui fenomen la nivelul municipiului Galaţi, în ceea ce priveşte nerespectarea obligaţiilor şi răspunderilor care revin asociaţiilor de proprietari/locatari, persoanelor juridice, precum şi cetăţenilor, pentru buna gospodărire a municipiului Galaţi”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În intervalul 1 martie – 30 noiembrie 2020, poliţiştii locali din cadrul secţiilor de poliţie şi cei de la Serviciul de Protecţie a Mediului, vor întreprinde acţiuni, zilnic, atât individual cât şi în cooperare, aplicând legislaţia în vigoare şi ţinând cont de atribuţiile fiecărei structuri în parte, precum şi a împuternicirii stabilite de primarul municipiului Galaţi, respectiv:

OUG 195/2005, Legea 211/2011, Legea 24/2007, Legea 61/1991 , HCL 260/2018, HCL 316/2019 – Serviciul de Protecţie a Mediului şi Legea 54/2012, Legea 61/1991 , HCL 260/2018, HCL 316/2019 – Secţiile de Politie Locală nr. 1 – 5.

Pe toată durata derulării acestui plan de măsuri, oamenii legii vor avea în vedere: asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul municipiului; întreţinerea şi utilizarea spaţiilor verzi; utilizarea locurilor de joacă şi a obiectelor de mobilier urban; deţinerea, creşterea şi circulaţia animalelor de companie şi respectarea normelor de igienă; scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările