Galaţi

articolul anterior articolul urmator

„Pluralul englezesc” aduce umorul briliant la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi

1
17 Feb 2014 11:03:39
Autor: Bogdan Nistor
Spectacolul va începe la ora 19.00. Foto: Adevărul
Spectacolul va începe la ora 19.00. Foto: Adevărul

Nume mari din teatrul românesc vor urca ast[zi, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Constantin Cotimanis, Cezara Dafinescu sau Ion Dichiseanu sunt doar trei dintre aceste personaje care vor da viaţă operei creionată de Alan Ayckbourn.

Piesa prezintă trei Ajunuri de Crăciun, trei petreceri diferite, găzduite pe rând în bucătăriile a trei cupluri din trei clase sociale diferite: familia Sidney dornică de parvenire socială – soţul (Armand Calotă) şi soţia sa Jane (Delia Nartea), familia arhitectului Geoffrey – (Constantin Cotimanis) şi soţia sa Eva – (Victoria Cociaş) şi familia bancherului Ronald – (Ion Dichiseanu) şi soţia sa, Marion (Cezara Dafinescu). Acţiunea are loc metaforic în bucătăriile cuplurilor, determinând publicul să se identifice cu personajele. În camera neformală, oamenii îşi lasă garda jos şi acţionează fără să se ascundă.

Ceea ce face „Pluralul Englezesc” nu doar una dintre cele mai bune piese a lui Ayckbourn, dar de asemenea, una dintre cele mai bune comedii contemporane din lume, este umorul sau briliant, înrădăcinat într-o nemiloasă prezentare de slăbiciuni de caracter.

Spectacolul va începe la ora 19.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

TP
17.02.2014, 18:50:34

Nu era mai bine daca ati fi anuntat lumea macar cu o zi inainte? Eu abia acum am avut timp sa intru pe internet si chiar m-as fi dus daca stiam. In orasul asta nu exista nici un loc de informare despre evenimente de acest gen, nici in ziare, nici in alta parte, doar cateva afise pe garduri. Uite eu nu ma uit pe garduri. Se mai mira unii ca salile nu sunt pline.

Modifică Setările