Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii gălăţeni de la „Rutieră”, alături de colegii lor din alte 27 de ţări europene, au ieşit la „vânătoare” de vitezomani

0
18 Apr 2012 01:04:00
Autor: Marius Mototolea
Foto arhivă
Foto arhivă

Pănă la data de 22 aprilie, în cadrul unei acţiuni iniţiate de European Traffic Police Network (TISPOL), poliţiştii vor acţiona cu radarele, iar inspectorii de la RAR vor verifica valabilitatea Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP)

După cum ne-a informat subinspectorul Iulian Matei, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, acţiunea vizează diminuare a numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere produse din vina conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

În acest scop agenţii de circulaţie dotaţi cu radare vor efectua verificări prin sondaj pe principalele artere rutiere, iar şoferii depistaţi că au depăşit viteza legală vor fi sancţionaţi conform legii.

La această acţiune a TISPOL, poliţiştii vor face echipă cu inspectorii de la Registrul Auto Român Galaţi care au primit misiunea de a verifica dacă autovehiculele au ITP-ul la zi. Evident că şoferilor autovehiculelor cu „verificarea tehnică" expirată le vor fi reţinute certificatele de înmatriculare şi vor fi amendaţi.

Peste 39.000 morţi şi 3,5 milioane răniţi sunt înregistraţi anual pe drumurile Uniunii Europene. De aceea TISPOL organizează în ţările Uniunii Europene acţiuni pentru creşterea nivelului de siguranţă a traficului rutier.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările