Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Potop de amenzi şi permise suspendate în judeţul Galaţi. Poliţiştii au aplicat peste 1.400 de sancţiuni contravenţionale în doar o săptămână

0
16 Jul 2019 16:29:34
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

În perioada 08–15 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au desfăşurat o acţiune, pe raza judeţului Galaţi, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră. Cele mai multe amenzi aplicate de oamenii legii s-au dat pentru viteză excesivă şi diverse abateri ale legislaţiei rutiere comise de către pietoni.

Cu această ocazie, poliţiştii rutieri au constatat 1.415 contravenţii, dintre care 1.393 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost aplicate 349 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză, 403 pentru abateri ale pietonilor, 47 pentru nerespectarea de către biciclişti a prevederilor legale şi 594 pentru alte abateri la regimul rutier.

”Au fost reţinute, în vederea aplicării sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 162 de premise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 32 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 24 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 18 pentru consum de alcool. Totodată, au fost reţinute 45 de certificate de înmatriculare”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În cursul acţiunii au fost constatate şi 8 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 4 pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, 2 pentru părăsire a locului accidentului,  una pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi una pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii