Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Prăpăd după ploile torenţiale în judeţul Galaţi. Surpări în carosabil şi drumuri distruse VIDEO

0
21 Jun 2021 14:27:16
Autor: Cornelia Mazilu

Ploile torenţiale din ultimele zile au lăsat în urma lor mai multe surpări. În oraşul Galaţi, pe mai multe străzi carosabilul a cedat din cauza aluviunilor. Probleme mari şi în comuna Valea Mărului, unde 10 km de străzi au fost distruse.

Pe străzile din oraşul Galaţi, doar în ultimele două zile s-au înregistrat nu mai puţin de 20 accidente de teren. Este vorba despre surpări sau gropi provocate de acumulările de apă. Surpări s-au produs în toate cartierele, pe Faleză, pe bulevardul Coşbuc, în zona Grădinii Publice, la P-uri, pe aleile interioare ale cartierelor Micro 19 şi Micro 21. 

Surpările apărute carosabil în ultima perioadă au devenit adevărate capcane pentru şoferi. O maşină de gunoi a rămas blocată într-o groapă apărută în urmă ploilor torenţiale. De asemenea, un crater uriaş a apărut în zona Tirighina, chiar lângă şosea. O surpare a apărut şi sub un stâlp de iluminat public, pe o stradă importantă din Galaţi.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi spun că vor face zilele acestea o inventariere a surpărilor şi vor lua măsurile care se impun. „Echipe ale Primăriei, împreună cu cele ale Apă Canal verifică situaţia pentru a stabili dacă există probleme şi cu reţelele subterane de apă sau canalizare. Ulterior, conform procedurilor, surpările  vor fi astupate cu pietriş, iar în următoarele zile, după stabilizarea terenului, ele vor fi asfaltate”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei Galaţi. 

Apa s-a transformat în torent cât drumul de lat, la Valea Mărului

Ploile torenţiale au făcut ravagii şi în comuna Valea Mărului, din judeţul Galaţi, unde mai multe drumuri, canalizări şi podeţe au fost distruse. 

sursa: Facebook/Virgil Doca

„Ciclonul a făcut ravagii în Mândreşti! Pământul îmbibat cu apă nu a mai absorbit nimic, apa s-a transformat în torent cât drumul de lat, străzile erou Enache Stegărescu şi Ioan Vodă cele mai afectate! Canalizare distrusă, drumuri făcute praf. (…)Peste 14.000 mc de apă s-au năpustit pe strada erou Enache Stegărescu - asta în 60 de minute! Apa de pe suprafaţa de 40 de hectare a avut o singură direcţie, spre strada respectivă. Ploi puternice, viituri si torente de noroi, totul în timp scurt! Raportul operativ arată: 24 de hectare de teren arabil afectate, 10 km de străzi distruse, 3 podeţe, 200 m de canalizare, probleme la depozitul ecologic, aluviuni pe străzi”, a scris primarul Virgil Doca, pe Facebook. 

 sursa: Facebook/Virgil Doca

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul judeţului Galaţi, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite aproximativ peste 130 de apeluri la 112.  Galaţiul se află sub Cod Galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, până la ora 22:00.

Vă recomandăm şi: 

Maşină de gunoi înţepenită într-o groapă pe o stradă din Galaţi FOTO
 

 Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările