Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Premieră la singurul teatru independent din Galaţi. Programul din săptămânile următoare la Teatrul de Buzunar

0
11 Sep 2019 16:30:07
Autor: Costel Crangan
Sala de spectacol va fi parte din scenografie FOTO Teatrul de Buzunar
Sala de spectacol va fi parte din scenografie FOTO Teatrul de Buzunar

Spectacolul „Preludiu prelungit” este al doilea spectacol produs în exclusivitate de Teatrul de Buzunar din Galaţi. Spectatorii pot asista la o comedie modernă plină de zvâc, o farsă într-un act după o piesă de Frederick Stroppel, în adaptarea gândită de regizorul Cristian Gheorghe.

Un week-end în New York, să aflăm reţeta americană de fixat relaţii sărite de pe fix. Aceasta e propunerea Teatrului din Buzunar Galaţi pentru vineri şi duminică, 13 şi 15 septembrie, pentru gălăţenii amatori de spectacole independente.

„Preludiu prelungit”, a doua producţie a companiei, este o comedie modernă plină de zvâc, o farsă într-un act după o piesă de Frederick Stroppel, dramaturg american contemporan răsfăţat în teatrele independente. Protagoniştii sunt Cristina Gheorghe, Vlad Ajder şi Adelin Ilie.

„Ascunşi în spatele unor măşti, mimând senzualitate, inteligenţă, sentimente adevărate, un el şi o ea împing la extrem conflictul născut dintr-o căsnicie eşuată, agonizând între tragic şi comic, între adevăr şi fals ordinar, într-un local din New York în care destinul, aşezat comod la o masă alăturată, regizează calm, pregătind un deznodământ poate neaşteptat”, sintetizează Cristian Gheorghe, regizorul spectacolului, aflat la prima colaborare cu Teatrul din Buzunar Galaţi.

„La fel ca „Hei, oameni buni”, piesa cu care am inaugurat sala privată de teatru, şi acest nou spectacol este o adevărată bijuterie şlefuită cu multă grijă. Spectatorii vor sta ochi în ochi cu actorii, ba, mai mult, de astă dată îi aşezăm în jurul meselor, chiar în sala de spectacol transformată cu totul în localul new-yorkez unde se petrece acţiunea. Vor respira în acelaşi ritm cu personajele, vor râde sau vor lăcrima cu ele. Cu alte cuvinte, devin şi ei partenerii noştri de joc. Iar starea, emoţia de a fi împărţit acelaşi spaţiu apropiat şi intim sau, cu alte ocazii, de a sta pe acelaşi scaun cu actorii sunt trăiri greu de egalat de alte experienţe teatrale”, declară şi Isabela Oancea, manager şi regizor la Teatrul din Buzunar Galaţi, invitându-i pe cât mai mulţi gălăţeni să descopere oferta de spectacole independente.

O dovadă că astfel de experienţe sunt bine primite este faptul că biletele la premiera spectacolului „Preludiu prelungit”, de vineri seara, s-au epuizat cu aproape o săptămână înainte. Locuri se mai găsesc doar pentru reprezentaţia de duminică, 15 septembrie, ora 20,00, iar biletele (30 de lei) se pot achiziţiona online sau la casiera de la Cinematograful Casei de Cultură a Sindicatelor. 

Sala Teatrului din Buzunar Galaţi, singura companie independentă de teatru din oraş, formată exclusiv din profesionişti cu experienţă în domeniu, se află în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, et. 1, aripa de Nord, intrarea dinspre Hotel Sofin.

Graţie amabilităţii PR-ului teatrului, Cristina Silion, vă putem prezenta şi programul pe care îl are în următoarea perioadă la Teatrul din Buzunar:

- 23 septembrie, ora 20,00 – „Hamlet”, spectacol-eveniment, musafir la Teatrul din Buzunar Galaţi de la compania independentă „unteatru” din Bucureşti, cu Alina Berzunţeanu, Richard Bovnoczki şi Peter Kerek, spectacol recompensat cu Premiul redacţiei „Shakespeare daily” (Premiul Criticii), Festivalul Shakespeare de la Gdansk 2018. (Mai multe detalii pe pagina evenimentului de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/2360652194012254/)

- 11, 12 şi 19 octombrie, ora 19,30  – „Second Hand sau Centaurul”, de Victor Cilincă (sala Teatrul din Buzunar Galaţi), un spectacol de Isabela Oancea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările