Primele declaraţii ale lui Dumitru Nicolae despre cazul de corupţie din Primăria Galaţi: „Cu 1.200- 1.400 lei pe lună Banaş nu poate fi un om sigur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Nicolae îl va suspenda din funcţie pe Ion Banaş, cel care este anchetat de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Tot el spune că salariile mici nu garantează corectitudinea funcţionarilor publici.


„Uitaţi-vă la leafa arhitectului şef. Cel care are 12– 14 milioane lei vechi pe lună sau poate şi mai puţin nu este foarte sigur. Eu am fost în Franţa, în acel oraş înfrăţit cu Galaţiul, şi acolo arhitectul şef avea salariul cel mai mare din primărie. Atunci am zis că este cam mult. Dar nu poţi să ai pretenţia să-ţi vină oameni ca lumea pe bani puţini”, declară Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului.

image

Procurorii DNA au pus sechestru pe biroul lui Ion Banaş

În ceea ce priveşte soarta arhitectului şef anchetat de DNA, este clar că acesta nu mai are ce căuta în Primăria Galaţi. În acelaşi timp, primarul spune că se aştepta la astfel de fapte ale funcţionarilor.

„De acum lucrurile lui sunt clare. Chiar dacă este de vină sau nu, noi nu avem nevoie de astfel de lucruri în primărie. Eu trebuie să-l suspend. El nu mai are ce face în Primăria Galaţi. Mă chinui de 11 ani să am un arhitect şef în primărie şi nu pot. Ba nu e leafa, ba nu e aia. Nici nu-mi închipuiam că nu vor fi probleme de genul acesta. Cu retrocedări, cu tot felul de lucruri. Toată lumea vrea să construiască, să facă dacă se poate ilegal”, menţionează Nicolae.

În cursul anului 2008, Ion Banaş, în calitate de arhitect şef la Primăria municipiului Galaţi, a cerut şi primit de la un denunţător suma de 1.500 euro promiţându-i că-şi va exercita influenţa asupra factorilor decizionali în scopul obţinerii documentelor prevăzute de lege pentru construcţia unui balcon pe care acesta îl ridicase la locuinţa sa din Galaţi.

“În condiţiile în care nu a făcut niciun demers în sensul celor precizate mai sus, în cursul lunii februarie 2011, Ion Banaş i-a mai cerut denunţătorului încă 1.500 de euro pentru a-i aproba toată documentaţia necesară intrării în legalitate (autorizaţie de construire, certificat de urbanism etc.), urmând să intervină şi pe lângă ceilalţi factori decizionali (primarul municipiului, consilieri locali etc.) în acelaşi scop. De asemenea, i-a comunicat denunţătorului că amenda pentru ridicarea unei construcţii fără deţinerea actelor necesare este foarte mare, maximul fiind de 100.000 lei”, spune Ivan Gheorghe, şeful DNA Galaţi.

„Nu este prima dată când avem probleme pe această zonă. Ca să ai omul care trebuie îi dai salariu bun. Îi dai salariu de paznic, pază face”, declară Dumitru Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite