Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Primul încărcător solar public de telefoane mobile a fost montat la Galaţi. Încărcarea este gratuită

0
13 Nov 2019 16:04:39
Autor: Costel Crangan
Primul încărcător solar public de telefoane din Galaţi FOTO PMG
Primul încărcător solar public de telefoane din Galaţi FOTO PMG

Dispozitivul a fost instalat în parcul Viva şi poate fi folosit şi pentru încărcarea altor gadgeturi, precum laptopuri, tablete sau camerelor foto. Alte patru astfel de încărcătoare vor fi montate în curând în oraş, în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, zona Potcoava de Aur şi zona Romarta.

Primăria Galaţi a pus la dispoziţia cetăţenilor, din data de 13 noiembrie, primul dispozitiv solar public pentru alimentarea telefoanelor mobile şi a altor gadgeturi.

Încărcătorul solar a fost amplasat în Parcul Viva şi este deja funcţional, iar alte patru vor fi montate în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, zona Potcoava de Aur şi zona Romarta.

În esenţă, este vorba despre stâlpi cu panouri solare, acumulatori şi prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau a camerelor foto. Evident, oricine poate să-şi încarce gratuit gardgetul la prizele publice.

Stâlpii solari sunt independenţi de reţeaua electrică, sunt prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger şi sistem de iluminat. 

Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; staţie meteo profesională; panouri LED video; routere pentru reţele Wi-Fi în spaţiile publice.

Contractul pentru serviciile de furnizare şi montare a încărcătoarelor solare, încheiat cu firma Power Pure Energy SRL în urma licitaţiei publice organizate de către Primărie, este în valoare de 49.500 de lei, fără TVA. 

Conform contractului, serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii