Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Primul şantier din România care va fi monitorizat cu ajutorul dronelor: „O să-l vedem live!”

8
4 Dec 2021 19:58:33
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că primul şantier din România a cărui activitate va fi monitorizată, în timp real, prin intermediul dronelor, va fi cel al Drumului de Centură al municipiului Tecuci.

Centura oraşului Tecuci, judeţul Galaţi, se tot construieşte de 13 ani încoace. Deşi are doar şapte kilometri, ea poate intra cu uşurinţă în categoria proiectelor de „Cartea Recordurilor”. 

Un capitol ruşinos pe care ministrul Tranporturilor, Sorin Grindeanu, vrea să-l închidă cât mai repede. Aşa că, primul şantier din România care va fi monitorizat prin intermediul dronelor, proiect anunţat de ministrul Grindeanu, va fi Centura Oraşului Tecuci.

„Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut. Iam informat la rândul meu că, pe proiectul pe care l-am anunţat - de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct – primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului este ăsta. Asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului”, a declarat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la Galaţi. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut o vizită, sâmbătă, pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. El fost însoţit de ministrul Economiei, Florin Spătaru şi directorul general al CNAIR. De asemenea, la discuţiile care au vizat proiecte de infrastructură pentru Galaţi şi Brăila au participat autorităţi locale şi judeţene, parlamentari PSD şi europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Echo BRAVO
4.12.2021, 20:16:05

Totusi, cred ca supravegherea se va face cu o drona civila nu cu una militara ca cea din poza.

+2 (2 voturi)
32Hermann
4.12.2021, 20:30:05

Biciul şi zăhărelul... Dacă văd rachetele, lucrează mai cu tragere de inimă.

+3 (3 voturi)
m wakki
4.12.2021, 20:39:31

Mai degrabă, grindianu are vreun cumătru sau este vreo firmă de casă a pesedeului care va lua cu dedicație contractul ăsta de urmărire cu drone O să aflăm până la urmă că ministerul transporturilor a plătit milioane grele din bani publici pe urmărirea cu drone iar șoseaua aia tot neterminată va rămâne

+12 (12 voturi)
m wakki
4.12.2021, 20:42:14

Poate nu știți, dar și predecesorul Cuc, tot de la PSD, a vizitat acest șantier magic al centurii Tecuciului și s-a spart în figuri pe acolo Prima lui întrebare, ajuns la fața locului, a fost ce șpagă s-a dat, cât și cui

+11 (11 voturi)
David 21
4.12.2021, 23:02:05

UMB care e din vecinătate face dumuri prin ale regiuni, iar acolo au dat proiectele unor firme obscure de pe alte meleaguri care dau faliment sau ce fac că numai lucrări nu fac. Problema e în altă parte, nu se rezolvă cu drone, poate acum a licita o firmă serioasă, nu știu care e situatia.

-9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările