Programul Târgului de „Sfântul Andrei”, de la Galaţi. Meşteri populari, bucate tradiţionale şi muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul se va deschide miercuri, 30 noiembrie, de la ora 8,00 şi va fi la dispoziţia publicului până pe 4 decembrie, la ora 20.00. Autorităţile au anunţat că nu vor permite comercializarea la târg a micilor şi cârnaţilor preparaţi ad-hoc, ca-n alţi ani.

În perioada 30 noiembrie-4 decembrie 2016, pe Esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor, se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Sfântul Andrei, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ) Galaţi.

Ca-n fiecare an, târgul se va bucura de o bogată participare a meşterilor populari din toate zonele etnografice ale României. Nu vor lipsi maeştrii lemnului din Vâlcea şi din Colibaşi şi nici extraordinara ceramică tradiţională ţărănească de la Horezu, Cucuteni şi Braniştea, căreia i se va adăuga ceramica medievală de la Baia Mare.

La întâlnirea cu gălăţenii va sosi şi vestita sticlărie de Turda, pielăria şi cojocăria din Bistriţa, Ruginoasa, Neamţ şi Colibaşi. Se vor putea găsi şi ştergare, ii, ouă încondeiate, bucate de post şi de dulce (mai ales dulceţuri şi siropuri, dar şi ceva brînzeturi şi afumături), aşa cum se fac ele în Argeş, Neamţ, Bistriţa. Prahova, Iaşi, Suceava, Braşov, Vrancea sau Galaţi.

Pe scena amenajată în apropiere vor concerta ansamblul „Doina Covurluiului” (al Centrului Cultural Dunărea de Jos), ansamblul de copii şi tineri „Doiniţa Covurluiului”, Fanfara „Valurile Dunării”, artişti de la Şcoala de Arte a Centrului (de la secţia de canto şi cea de muzică populară) şi grupul folcloric „Glasul Odăieşilor”.

Spectacolele se vor desfăşura zilnic de la 17,00, cu execepţia zilei de deschidere (30 noiembrie), când încep la ora 13,00, şi a zilei de închidere, când încep la ora 15,00.

Târgul este deschis în toată perioada menţionată, zilnic, între orele 8,00 şi  20,00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite