Proiect spectaculos la Galaţi. Clădirea Grădinii Botanice va avea o terasă verde de unde vor fi văzute trei regiuni istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi
sursa: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi va fi reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de trei milioane de euro. Pe acoperişul clădirii, va fi amenajată şi o terasă verde, de unde gălăţenii pot admira întreaga frumuseţe a Grădinii Botanice, fluviul Dunărea, faleza, Brăila şi munţii Măcin.

Pe lângă noua seră de plante exotice, care se construieşte în acest moment la Grădina Botanică din Galaţi, autorităţile au pregătit o nouă investiţie, în cadrul unui proiect de peste trei milioane de euro.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean a fost aprobată o amplă investiţie de modernizare a sediului principal al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi „Răsvan Angheluţă”, unul dintre cele mai mari muzee din ţară.  Proiectul a fost depus deja pentru finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Investiţia presupune lucrări majore de modernizare a întregului sistem de încălzire, climatizare şi ventilare interioară, precum şi de refacere a instalaţiilor electrice.

 „Mai mult, vom investi şi în sisteme de producere a energiei verzi şi vor fi montate în premieră pentru această instituţie staţii de încărcare pentru maşinile electrice. De asemenea, vom amenaja şi o terasă verde, de unde gălăţenii pot admira întreaga frumuseţe a Grădinii Botanice, fluviul Dunărea, faleza şi munţii Măcin”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consilului Judeţean Galaţi.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii atrage an de an peste 100.000 de vizitatori, încântaţi de nenumăratele expoziţii, de speciile de peşti exotici pe care îi pot admira, zona acvariului fiind de altfel cea mai îndrăgită de cei mici, sau fascinaţi de tainele Universului pe care le pot descoperi în cadrul Observatorului Astronomic. 

„Galaţiul deţine, de altfel, cel mai mare telescop din România destinat publicului, cu ajutorul căruia vizitatorii pot admira spectacolul unic de pe bolta cerească. De asemenea, Galaţiul este şi un important centru de cercetare în domeniul astronomiei, specialiştii din cadrul acestui muzeu remarcându-se deja inclusiv la nivel internaţional cu nenumăratele descoperiri realizate în acest domeniu fascinant”, a adăugat preşedintele CJ Galaţi. 

Vă recomandăm şi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite