Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Proxenet judecat ca la pension pentru trafic de minori şi proxenetism. Magistraţii i-au aprobat un sejur în Olanda şi Germania în plin proces

8
23 Oct 2020 14:40:52
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii au admis cererea unui bărbat cercetat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism de-a pleca în Olanda şi Germania timp de o lună de zile. Anchetatorii au stabilit că individul sechestra tinere şi adolescente, pe care le obliga apoi să se prostitueze.

Decizie bizară a Tribunalului Galaţi în cazul lui Alexandru Giuliano Ifrim, un gălăţean acuzat de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată. 

Arestat iniţial pentru faptele amintite, este pus în libertate pe 11 august de Curtea de Apel Galaţi şi plasat sub control judiciar. Pe 21 octombrie, Tribunalul Galaţi decide că bărbatul poate părăsi România timp de o lună de zile.

”În temeiul art. 215(8) şi (9) Cod Procedură Penală încuviinţează părăsirea teritoriului României de către inculpatul Ifrim Alexandru Giuliano în perioada 28.10 – 30.11 2020 în vederea deplasării pe teritoriul Olandei şi Germaniei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 21.10.2020”, au stabilit judecătorii.

Alexandru Giuliano Ifrim este acuzat că inducea în eroare tinere şi adolescente, promiţându-le locuri de muncă în Irlanda, pentru ca odată ajunse acolo, să le sechestreze şi să le oblige să se prostitueze.

”S-a stabilit că, în perioada 2011 – 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, acţionând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., în vârstă de 35 de ani, a recrutat direct şi nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată şi cu privire la condiţiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore şi majore. Ulterior, le-a asigurat transportul, adăpostirea şi primirea în locaţii închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locaţii de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia şi invers, le-a supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi.

Şantajate cu datorii fictive

Bărbatul folosea constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, împovărând tinerele şi adolescentele cu datorii fictive şi beneficiind astfel de cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute de victime din prostituţie (aproximativ 475.000 de euro).

Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada anilor 2011 – 2017, acţionând împreună cu o femeie, de 33 de ani, bărbatul de 35 de ani a recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată, cinci tinere, căroara le-a asigurat transportul şi cazarea pe teritoriul Irlandei şi Italiei.  

”Folosind constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obţinuţi, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro). Totodată, în perioada iunie 2011 – august 2012, acţionând în acelaşi mod, bărbatul ar fi exploatat  sexual o minoră, de 17 ani, obţinând de pe urma acestei activităţi suma de 125 000 de euro”, a precizat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat şi înlesnit unor femei practicarea prostituţiei, prin realizarea şi postarea de anunţuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului şi prin punerea la dispoziţie a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obţinând aproximativ 120 000 de euro.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cum a sfârşit o reţea de proxeneţi care ademenea minore. Unde au fost exploatate sexual fetele, cucerite de stilul opulent de viaţă al traficanţilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

pathfinder
23.10.2020, 14:57:45

Domnu' Valentin, ceva e putred in Danemarca...

+2 (2 voturi)
Ovidiu Olariu
23.10.2020, 16:22:07

Instanta nu s-a purtat corect cu acest vrednic cetatean ! Daca tot i-a permis sa plece in Olanda, pe timp de o lunā, ar fi trebuit sa fie sprijinit pana la capat. Omul are nevoi intr-o deplasare in strainatate. Normal si corect ar fi fost ca judecatorii sa-i aprobe si o diurnā corespunzatoare, sa-i asigure niste bani suplimentari, pentru obosealā si pentru posibile conditii vatamatoare de calatorie si sa-i achite cheltuielile de cazare intr-un hotel de minimum 4 stele ! Nu poti sa-ti bati joc de oameni, lasandu-i in aer, fara un sprijin consistent din partea statului ! La urma urmelor, este un cetatean care a contribuit la cresterea prestigiului Romaniei in lume !

+5 (5 voturi)
T. Timisorean
23.10.2020, 15:35:30

Domnule nu se mai termina cu chestiile astea, cu traficul de persoane. Singura explicatie rezonabila, fara a avea dovezi, este ca tipii astia sunt numai executanti, si capii sunt din politica, politie si justitie. Altfel nu se poate explica. Vedeti cazul cartelurilor de droguri din Mexic care nici cum nu pot fi eradicate, si recent americanii au decoperit ca Il Padrino, seful mafiot cel mare, peste toate clanurile, era un general de armata fost sef de stat major, unul din cele mai mari grade din armata mexicana. Cred ca asa ceva este si la noi cu traficul de persoane.

+4 (4 voturi)
mircea miricioiu
23.10.2020, 15:53:11

pai n-or fi judecatoirii asociati la afacerea individului ? ca pe la toate procesele cu proxeneti, cu violatori, cu pedofili, reiese o clementa exagerata a magistratilor ( din punctul de vedere al cetateanului obisnuit ) care ar putea avea ca fundament un interes comun al acestora cu cei judecati si, bineintele, considerati nevinovati pana la final. canbd o judecatoare lasa in libertate un violator te intrebi ce urmareste ? ce doreste ea de fapt. la fel, cand o armata de proxeneti pleaca acasa uscati si curati direct din sala de judecata, iar te intrebi cu ce pret ? cine l-a platit si cui ? si putem merge mai departe cu intrebarile.

+4 (4 voturi)
mitrut
23.10.2020, 16:34:26

Pai trebuia lasat sa-si adune banii, altfel de unde spaga?

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările