Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Proxenetul român care a făcut avere din exploatarea unei singure prostituate. Ce sumă fabuloasă i-au confiscat judecătorii

1
8 Jul 2019 13:56:26
Autor: Valentin Trufasu

Membru al unui temut clan interlop, bărbatul a fost achitat de mai multe acuzaţii, printre care se numără spălarea de bani şi şantajul, dar a fost găsit vinovat de proxenetism, astfel că toată averea sa obţinută din prostituţie va fi confiscată în folosul statului.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 4 iulie, pe Neculai Sefer (38 de ani), membru al unui temut clan interlop, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru proxenetism. În schimb, judecătorii l-au achitat pe bărbat de acuzaţiile de spălare de bani, înşelăciune şi şantaj, reducându-i pedeapsa cu un an şi 6 luni.

Instanţa a confiscat în folosul statului 532.204 de euro şi 1.800 de lire sterline de la proxenet, menţinând sechestrul asigurator asupra unei vile pe Faleza Dunării, cu o suprafaţă de 146 de metri pătraţi şi a garajului aferent, a unui autoturism, marca Volkswagen, a unui autoturism, marca BMW, seria 7, dar şi asupra sumei de 133.000 de euro, toate obţinute din exploatarea sexuală a  unei tinere din adolescenţă. 

Judecătorii au respins acţiunea civilă a tinerei exploatate sexual, E.V., după ce Tribunalul Galaţi îl obligase iniţial pe Neculai Sefer să îi plătească daune morale de 30.000 de lei.

Proxenetul Neculai Sefer face parte din temutul grup interlop Sefer, ai cărui membri sunt specializaţi în traficul de carne vie, dar sunt implicaţi şi în alte „afaceri”, cum ar fi înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, contrabandă cu ţigări, tâlhării şi furturi. În acest caz, Neculai Sefer a fost acuzat de procurori că a strâns o jumătate de milion de euro din exploatarea unei prostituate de lux (cu care a trăit o vreme şi în relaţii de concubinaj), pe care a plasat-o câtorva persoane foarte bogate din Anglia, în perioada 2009-2013.


Vila proxenetului, construită într-o zonă exclusivistă din Galaţi, a fost confiscată în folosul statului FOTO Costel Crângan

Şi-a donat partea de vilă sub ameninţarea bătăii

„Iniţial, faţă de acest inculpat în anul 2012 s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, iar în 3 iunie 2015 s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiunile de proxenetism şi şantaj. În perioada 2009 – 2013, inculpatul Neculai Sefer a determinat persoana vătămată M.E. să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi din Anglia, pe care i-a cunoscut în timp ce lucra la un club de noapte. În această modalitate s-a obţinut suma de 387.346 de euro şi 442.598 de lei”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

Pentru a rămâne unicul proprietar al vilei de la malul fluviului, proxenetul şi-a silit concubina-prostituată, sub ameninţarea bătăii, să meargă la notar pentru a-i dona partea ei din vilă.

„În ceea ce priveşte infracţiunea de şantaj, aceasta a fost săvârşită în decembrie 2012, când inculpatul a constrâns-o prin ameninţare şi exercitatea de violenţe pe partea vătămată. S-a încheiat un contract de partaj voluntar autentificat de un notar public, prin care aceasta a donat cota sa de o jumătate din imobil, în valoare de 442.598 de lei, din dreptul de proprietate asupra unui imobil”, a explicat procurorul de caz în rechizitoriu. 

Judecătorii au apreciat acum că infracţiunea de şantaj nu a fost dovedită de către Parchet, şi nici cele de spălare de bani şi înşelăciune, astfel că l-au achitat pe Neculai Sefer de ambele acuzaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
8.07.2019, 14:14:43

Și fata nimic? nu-i corect.

+1 (1 vot)
Modifică Setările