Galaţi

articolul anterior articolul urmator

PSD Galaţi a mai câştigat o luptă pentru a-şi păstra sediul. Hotărârea instanţei se bate cap în cap cu o expertiză care spune că un grec este moştenitorul imobilului

0
28 Dec 2016 14:07:00
Autor: Valentin Trufasu
Sediul PSD Galaţi de pe strada Domnească, numărul 55, din Galaţi Foto: arhivă Adevărul
Sediul PSD Galaţi de pe strada Domnească, numărul 55, din Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a respins cererea lui Aristides Melissaratos, cetăţean grec, care a revendicat sediul PSD Galaţi, dar războiul pentru imobilul de pe strada Domnească, numărul 55, din Galaţi nu s-a încheiat.

Valoarea imobilului de pe strada Domnească, numărul 55, din Galaţi a fost stabilită de o expertiză judiciară la 800.000 de lei. Imobilul face în prezent obiectul unei dispute juridice între Primăria Galaţi şi Aristides Melissaratos, un grec care susţine că are drept de proprietate asupra clădirii. 

Evoluţia procesului în justiţie a fost sinuoasă. Tribunalul Galaţi a stabilit mai întâi legalitatea ordinelor emise de un fost prefect, Paul Florea, în baza cărora sediul PSD a fost trecut în proprietatea Primăriei Galaţi. Instanţa dispusese anterior efectuarea unei expertize care să stabilească dacă imobilul a aparţinut într-adevăr familiei grecului, iar raportul de expertiză, depus la dosar, a confirmat acest lucru. 

Grecul Aristides Melissaratos susţine că este adevăratul proprietar al imobilului unde se găseşte în prezent sediul PSD Galaţi. Bărbatul, stabilit în SUA din 1950, se bazează pe documente de la Arhivele Statului, care ar atesta că bunicul său, Pepino Zanicos, i-a lăsat fiicei, Antipi Melissaratos, clădirea de pe strada Domnească nr. 55, ca dotă, în 1943, an în care se năştea şi Aristides Melissaratos. 

Tribunalul Galaţi a decis însă la sfârşitul anului trecut că proprietarul imobilului de pe strada Domnească nr. 55 ar fi Primăria Galaţi, concluzionând că cele două ordine ale fostului prefect sunt legale, însă decizia instanţei ignoră expertiza judiciară, care a stabilit că Aristides Melissaratos este moştenitorul fostului proprietar al clădirii.

Pe 12 decembrie, Curtea de Apel Galaţi a menţinut hotărârea primei instanţe, dar disputa pentru imobilul de pe strada Domnească, numărul 55, va continua. Cel mai probabil, Aristides Melissaratos va ataca cu recurs hotărârea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va avea ultimul cuvânt în proces.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii