Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Pubele de gunoi conectate la canalizare şi dotate cu sisteme video, într-un oraş din România

2
19 Oct 2021 17:37:07
Autor: Cornelia Mazilu
Pubele moderne de colectare a deşeurilor, sursa: Primăria Galaţi
Pubele moderne de colectare a deşeurilor, sursa: Primăria Galaţi

Primăria Galaţi a amenajat primele zece puncte moderne de colectare a deşeurilor, prevăzute cu sisteme de supraveghere video. În total, vor fi amplasate în cartiere 150 de astfel de puncte cu module pentru colectare selectivă.

Primele zece puncte au fost amenajate în cartierul Micro 18 (zona blocurilor A5, B10, C10, E4 şi G6), în Micro 20 (zona „Doi cocoşi”) şi Ţiglina 1 (zona ITM, Oraşelul Copiilor, Str. Saturn –unul în apropierea benzinăriei şi unul în apropierea pieţei).

Punctele de colectare a deşeurilor dispun de module, care pot fi acţionate la pedală, pentru colectarea selectivă (gunoi menajer, hârtie, carton, plastic, metal şi sticlă). Mai mult, aceste puncte au sisteme moderne de monitorizare video, alimentate de panouri fotovoltaice, fiind totodată racordate la sistemul de canalizare

Cu toţii ne dorim să avem cartiere cât mai curate. De aceea, am amenajat primele puncte moderne ce dispun de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor, care pot fi acţionate la pedală. Mai mult, aceste puncte au sisteme moderne de monitorizare video, alimentate de panouri fotovoltaice, fiind totodată racordate la sistemul de canalizare”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi a încheiat un acord cadru, valabil 24 de luni, în valoare de 4,9 milioane de lei fără TVA, privind achiziţia şi montajul a 150 de puncte moderne pentru colectarea selectivă a deşeurilor, contractul fiind semnat cu firma „Pop Industry”. Primele zece puncte au fost amenajate în cadrul unui contract subsecvent în valoare de 328.000 lei fără TVA.

Vă recomandăm şi: 
 
Primăria încurajează taximetriştii să-şi cumpere maşini electrice şi hibrid. Câte autorizaţii sunt disponibile
 
Primul municipiu cu staţii electrice de încărcare pentru vehicule electrice şi hibrid, făcute cu bani de la stat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mircea miricioiu
19.10.2021, 18:17:10

nu a descoperit galatiul america. astfel de chestii cu camere video si colectare selectiva sunt de ani de zile in alte orase. e drept, mai putin simandicoase decat galatiul, dar mai prompte in astfel de masuri..

-12 (14 voturi)
Laura Cabrera
19.10.2021, 20:41:35

Posteaza frecvent, are un vocabular redus, e un antivaccinist feroce, si minciunile pe care le scrie sunt in general ridicole. I se baneaza contul? Nicio problema, isi deschide repede altul, sau continua sa posteze de pe un alt cont clona deja existent. Vorbim de postacul "Firea Madalin", banat in repetate randuri, dar de neoprit. Iata o analiza a activitatii si clonelor acestui haiduc al social media: https://telegra.ph/Analiza-forumuri-Adevarul-clonele-postacului-Firea-Madalin-10-19 Copii, nu faceti ca Madalin: ajungeti de rasul lumii in cel mai bun caz. In cel mai rau caz, omorati oamenii creduli care iau de buna ce postati voi.

+12 (12 voturi)
Modifică Setările