Replica tânărului acuzat de o escrocherie de sute de mii de lei: „Chiar lucram... Până nu mai dădeau clienţii banii... Spuneau că nu mă pricep“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferdinand Stănescu (27 de ani) neagă acuzaţiile care i se aduc de către mai mulţi oameni de afaceri, care susţin că i-au dat mii de euro ca să construiască hale metalice, dar au fost lăsaţi cu ochii în soare. Bărbatul spune că a încheiat deja mai multe acorduri de împăcare cu administratorii de firme şi le-a dat banii înapoi.

Cazul lui Ferdinand Stănescu, membru al clanului Stănescu din comuna Lieşti (judeţul Galaţi) a intrat într-o nouă fază, după ce bărbatul a decis să restituie toţi cei 300.000 de lei pe care îi încasase de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a le construi hale metalice.

Conform anchetatorilor, Ferdinand Stănescu s-a folosit de societăţile comerciale înfiinţate pe numele concubinei sale, Lenuţa Stănescu, şi pe al fratelui său, Mihalache, pentru a posta mai multe anunţuri pe reţelele de socializare privind construcţia de hale metalice la preţuri sub cele ale pieţei.

Mai mulţi oameni de afaceri au plătit mii de euro pentru realizarea construcţiilor, dar în final acestea nu au mai fost realizate. Ferdinand Stănescu susţine însă că muncitorii săi şi-au făcut treaba până când nu li s-au mai virat bani.

” Chiar lucram...până nu mai dădeau clienţii banii ...spuneau că nu mă pricep şi nu mai voiau să lucreze cu mine. Acum eu le-am dat banii înapoi şi ei au rămas şi cu lucrările. Cum se poate aşa ceva? Nu au vrut să facem expertiză ca să evaluăm lucrările”, ne-a declarat bărbatul.

Procurorii susţin că Ferdinand Stănescu venea cu patru, cinci persoane care se prezentau ca muncitori şi începeau o lucrare pentru a-l convinge pe client că va fi livrată la termen. Ulterior, când se vedeau cu banii, Ferdinand Stănescu şi complicii săi nu mai răspundeau la telefon.

Imagine indisponibilă

Una dintre construcţiile pe care Ferdinand Stănescu susţine că a ridicat-o FOTO arhiva personală

Una dintre persoanele prejudiciate este imobilizată în scaunul cu rotile şi a plătit 15.000 de euro pentru construcţia unei hale, care urma să devină un centru de recuperare neurologică. Ferdinand Stănescu  a luat banii în  septembrie 2017, iar construcţia nu a mai fost ridicată.

”Ca să nu ajung la închisoare, m-am împrumutat de bani de la rude şi prieteni”

Ferdinand Stănescu spune acum că i-a dat toţi banii înapoi persoanei în cauză şi susţine că a fost reţinut iniţial şi luat de acasă cu mascaţii pentru că este de etnie romă. ”Ca să nu ajung la închisoare, m-am împrumutat de bani de la rude şi prieteni din ţigănie de la  mine…şi am dat banii oamenilor…de frică”, ne-a declarat bărbatul.

Toată povestea s-a încheiat cu plângeri penale la Poliţia din Ilfov, iar oamenii legii i-au identificat rapid pe Ferdinand Stănescu şi celelalte persoane implicate. În urma percheziţiilor efectuate la membrii clanului Stănescu din Lieşti, oamenii legii au ridicat mai multe contracte, ştampile, carduri şi bani. Patru persoane şi-au retras acum plângerile penale după ce au primit toţi banii înapoi, dar se pare că la Poliţia din Ilfov sunt alte sesizări penale care îl vizează pe Ferdinand Stănescu pentru acelaşi gen de fapte.

Imagine indisponibilă

Unul dintre acordurile de împăcare cu clienţii FOTO arhiva personală

O altă acuzaţie pe care anchetatorii i-o aduc lui Ferdinand Stănescu este că s-a folosit de un nume şi acte false pentru a încheia contracte cu clienţii, dar bărbatul neagă şi această acuzaţie. ”Toţi prietenii mă ştiu după numele Marian, când mă duceam la clienţi mă recomandam tot Marian, dar când era vorba de înscrisuri, mă semnam ca Ferdinand Stănescu. M-au şi acuzat că mă prezentam sub un nume fals. Poate am făcut un rău din asta, dar de când mă ştiu mă strigă lumea Marian”, susţine bărbatul.

Pe 11 iulie, Tribunalul Ilfov a înlocuit arestarea preventivă cu controlul judiciar pentru următoarele 60 de zile în cazul lui Ferdinand Stănescu (27 de ani), acesta fiind cercetat pentru înşelăciune.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite