Reţetă simplă şi gustoasă: drob de curcan cu ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care nu doresc să mănânce miel în această perioadă, există o alternativă la drobul tradiţional. Drobul de curcan cu ciuperci se găteşte relativ uşor, fiind nevoie doar să respectaţi cantităţile în ceea ce priveşte ingredientele şi paşii de pregătire ai preparatului.

Pentru cei care nu agrează sau nu vor să mănânce carne de miel, există o alternativă la fel de delicioasă: drobul de curcan cu ciuperci. Primul pas este tocarea pieptului de curcan, putând fi cumpărat şi gata tocat.

Se curăţă apoi ciupercile de pieliţă, se fierb în apă cu sare preţ de 10-15 minute, până se temperează apa după ce a fost dată în clocot, se storc într-o sită şi se toacă. Pasul următor este curăţarea prazului şi a cepei, care vor fi şi ele tocate alături de mărar şi pătrunjel.

”În ceea ce priveşte ouăle, trei dintre ele recomand să fie fierte  timp de 10-12 minute, cu un mic adaos de sare pentru a se decoji uşor. Tragem apoi ciupercile şi prazul la tigaie. Asta înseamnă că lăsăm la început focul mai puternic, ca să se încingă uleiul la 170 de grade, iar apoi îl setăm la nivelul minim, ca să se pătrundă ingredientele ”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Piept de curcan-0,7  kilograme;

-Ciuperci-0,4  kilograme;

-Praz-0,2 kilograme;

-Ceapă verde-o legătură;

-Mărar-o legătură;

-Pătrunjel verde-o legătură;

-Ouă-7 bucăţi;

-Sare-10 grame;

-Piper-două grame;

-Ulei de floarea soarelui-100 de mililitri;

-Ardei capia-150 de grame.

Peste carnea de curcan adăugăm apoi tocătura de praz şi ciuperci, verdeţurile amintite, ouăle, ardeiul capia, sare şi piper după gust. Într-o tavă de cozonac punem hârtie de copt şi punem un prim strat din amestecul amintit anterior, adăugăm cele trei ouă fierte şi completăm compoziţia drobului cu restul de carne rămasă.

”Se pune tava sau tăvile la cuptor, în funcţie de cantitatea de drob pe care dorim să o obţinem, şi setăm focul la 170-180 de grade. Drobul de curcan cu ciuperci este gata când capătă o culoare maronie, de regulă după 40-45 de minute, nefiind necesar să gustăm pe parcursul procesului termic pentru a verifica dacă s-a făcut”, detaliază Nichi Mărăcine.

Scoatem apoi tava din cuptor şi lăsăm drobul să se răcească timp de aproximativ o oră. Întoarcem tava cu gura în jos şi îndepărtăm hârtia de copt, ridicând apoi preparatul. Drobul de curcan cu ciuperci se poate servi cu salată şi cu legume, dar merge  la fel de bine şi cu icre şi brânză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite