Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Revolta unui medic de familie: „Dacă tot se doreşte marea infectare, se pot folosi stadioanele”

6
29 Jan 2022 10:26:02
Autor: Cornelia Mazilu
Dr. Egri Eduard, medic de familie, sursa: Arhivă Personală
Dr. Egri Eduard, medic de familie, sursa: Arhivă Personală

Medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard este revoltat de faptul că autorităţile continuă să ţină şcolile deschise, deşi foarte mulţi copii ajung la cabinetul său infectaţi cu SARS-COV-2. „Indiferenţa în medicină dar şi în sănătate publică se numeşte impostură”, afirmă medicul.

Dr. Egri Eduard cataloghează situaţia ca fiiind un ”haos” şi se întreabă cât va mai continuă „bătaia de joc la adresa copiilor”, în privinţa deciziei de a menţine şcolile deschise.

„Pe cât de puternici sunt pe atât de fragili pot deveni în faţa unor infecţii multiple. Deja am pacient de nici două săptămâni în jurul căruia toată familia este infectată, părinţii şi fraţii mai mari. Am pacienţi preşcolari care au avut probleme serioase de sănătate iar părinţii încercând să îi protejeze nu i-au dus la grădiniţă până au fost ameninţaţi cu pierderea locului, i-au dus din nou şi în nici o săptămână deja aveau cazuri. Alţi părinţi sunt rugaţi de profesori să îi testeze că lipsesc mulţi alţi colegi, dar nu au cazuri pe hârtie ca să poată lua măsuri”, susţine Egri Eduard. 

Medicul spune că, în această perioadă, oricum era complicat deoarece este sezonul rece şi sunt multe viroze sau infecţii microbiene, de la otite, pneumonii, scarlatina până la infecţii digestive sau urinare.

„Niciodată nu am strălucit la capitolele educaţie sanitară, igienă şi responsabilitate iar acum numai asta ne mai lipseşte, copii sau sugari cu duble sau multiple infecţii printre care şi covid”, spune medicul.

În final, medicul are şi o recomandare pentru autorităţi: „dacă tot se doreşte marea infectare, se pot folosi stadioanele sau sălile polivalente”.

 „Am înţeles că lupta se dă pentru atingerea limitei incompetenţei, dar, de fapt, încep să cred că se încearcă depăşirea acesteia, ţinta fiind undeva spre absurd. Dacă tot se doreşte marea infectare, se pot folosi stadioanele sau sălile polivalente. Indiferenţa în medicină dar şi în sănătate publică se numeşte impostură dar probabil aceste lucruri s-au uitat, au fost înlocuite cu demagogia”, concluzionează medicul Egri Eduard. 

Eduard Egri este medic de familie în Sibiu şi, încă de la debutul pandemiei, s-a remarcat prin diverse mesaje pe Facebook prin care încearcă să conştientizeze populaţia despre pericolul infecţiei cu SARS CoV-2, despre importanţa vaccinării, a respectărilor măsurilor de protecţie, dar şi despre anumite teme care implică sănătatea publică. 

Vă recomandăm şi:

Virusolog român din SUA, despre Omicron: „Toată lumea zice că vom scăpa mai repede, eu o să vă dezamăgesc”

Dr. Cristian Apetrei, virusolog român din SUA: „O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Daniel 13
29.01.2022, 11:07:32

Fara suparare dar nu aveti dreptate.Consecintele unui an cu invatamant online sunt dezastruoase:copiii care nu stiu sa citeasca sau sa scrie bine , care prezinta lacune in educatie , care au devenit obezi pentru ca stau numai pe scaun 8 ore si nu mai fac miscare. Solutia o reprezinta dupa mine tot testarea copiilor in gradinite,scoli,licee , centrele de testare sau chiar la medicii de familie.Sunteti medic de familie si puteti testa asa ca nu va mai revoltati degeaba! Ministrul sanatatii Alexandru Rafila a luat pana acum masuri foarte bune.

0 (4 voturi)
Mircea Nistor
31.01.2022, 21:45:03

Am ajuns la valul 5 datorită părinţilor iresponsabili care nu s-au imunizat la timp.Acum copiii lor servesc agurida Omicron .La ce să te aştepţi de la „ fumatul ,, Rafila și de la un ministru al Învățământului care își secretizează teza de doctorat ?! Hal de organizare,abia acum,după izbucnirea valului 5 și începerea semestrului 2, au ajuns testele în școli, abia acum a debutat acțiunea de vaccinare a copiilor între 5 și 11 ani ...Sănătate și învățământ de doi bani,conduse de politruci cu carnet de partid,care astfel devin competenți,creativi , ,,pe fază,,....

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
29.01.2022, 11:09:25

Comentariu considerat abuziv.

Ilie de la sculărie™
29.01.2022, 11:32:48

se vede ca tu ai terminat scoala vietii..

+9 (11 voturi)
Vasilică
31.01.2022, 09:49:04

Printre multele concluzii care se trag din pandemia asta este că imensa majoritate de clinicienilor habar nu au de fenomene complexe gen pandemie, ci nu depășesc nivelul de scriitori de rețete și promotori unor medicamente a căror furnizor plătesc vacanța! Colosala lor majoritate n-au nici urmă de training știintific, gqndire critică, abilităti de analiza datelor, cauzalitate, corelație, etc! În anul 2022, după 2 ani în care covid-ul a violat sistemul medical mondial, cum a vrut, unde a vrut, cât a vrut, etc, mai există doctori care cer respectarea acelor măsuri zise de „prevenire”, gen distanța de 2 metri, masca, etc? Efectul lor este ZERO, demonstrat și răsdemonstrat! Mai există doctor care dă recomandări generale de vaccinare, fără să accentueze că singura lor utilitate este prevenirea unor forme severe la vârstnici sau cronici si la restul este caca-maca! situația actuală din Israel sau Portugalia, tări cu 80-90% vaccinați si mulți din ăștia boostați, inundate de covid, arată că sistemul medical mondial habar n-are de virusul ăsta si o ține langa cu măsuri dovedit inutile și periculoase! AI 500 de copii internati cu covid din 3 milioane si nenea ăsta vrea închiderea școlilor! BRE DOCTORE! INFORMEAZĂ-TE! NU MERE!

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările