Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Românul care a scandalizat Italia. Cum a reuşit să stoarcă 60.000 de euro de la un bătrân milos

1
3 Dec 2021 16:07:03
Autor: Valentin Trufasu
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii din Como, coordonaţi de parchetul local, au arestat un român de 24 de ani sub acuzaţia de înşelăciune. Bărbatul a fost prins în flagrant în momentul în care primea bani de la un bătrân, după ce anterior reuşise să îl convingă să îi ”doneze” zeci de mii de euro.

Un român de 24 de ani a fost arestat pe 1 decembrie de carabinieri în localitatea italiană Como în urma unui flagrant organizat pentru a-l surprinde când primea bani de la un bătrân de 78 de ani.

În urmă cu câteva zile, rudele bătrânului au cerut ajutorul poliţiştilor, povestindu-le că, de câteva luni, bătrânul este vizitat des de un tânăr român, pe care l-a întâlnit în faţa unei biserici. După ce a intrat în graţiile italianului, românul a reuşit să obţină, în decurs de câteva luni, câteva zeci de mii de euro de la victima sa, spun anchetatorii.

Românul stabilise o legătură puternică cu bătrânul, pe care l-a făcut să creadă că îl consideră ca pe  tatăl pe care nu l-a avut niciodată. În plus, cei doi copii minori ai românului îl sunau pe bătrân şi îi spuneau „bunicule. Bătrânul s-a lăsat astfel convins să îi doneze românului sume importante de bani, care ar fi ajuns la familia acestuia din România, scrie primacomo.it.

Suma ”donată” ar putea ajunge la 60.000 de euro

Bătrânul a încercat să scape de român de mai multe ori, spunându-i în repetate rânduri că nu vrea să îi mai dea bani. Acesta din urmă, a continuat însă să-l sune, reuşind să îl convingă să îi mai dea bani.

În timpul anchetei a ieşit la iveală faptul că bătrânul îo oferea românului banii în numerar. Cei doi se întâlneau în provincia Como, în gările în care ajungea românul, care locuieşre în Milano, sau în apropierea oficiilor poştale, de unde victima retrăgea banii. Poliţiştii spun că, potrivit primelor declaraţii ale bătrânului, suma ”donată” ar putea ajunge la 60.000 de euro.

Pe 1 decembrie, poliţiştii italieni au organizat un flagrant, având informaţii că românul urma să ajungă din nou la Como cu trenul pentru a se întâlni cu bătrânul înşelat. După ce s-au întâlnit şi banii au fost luaţi de român, poliţiştii l-au arestat.

Bătrânul îi dăduse românului doar 50 de euro, întrucât acesta se plânsese zile întregi că a rămas fără bani. La insistenţa românului, care obişnuia să-l sune de mai multe ori pe zi pentru a-i cere bani, victima a cedat încă odată şi a acceptat să-i dea o sumă modică.

Anchetatorii au identificat până acum alte două victime ale românului, cazurile acestora fiind în prezent investigate. Românul a fost reţinut în aşteptarea procesului.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Înşelăciune cu credite ilegale. Cum au dat două femei o lovitură de peste 70.000 de lei la o casă de ajutor reciproc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
3.12.2021, 18:12:39

Trebuie så fii fost si ceva o relatie intre cei doi, cå doar nu-i dådea broscaru bani gratis.

Modifică Setările