Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Rugă pentru Mara. Mii de gălăţeni s-au mobilizat pe Facebook pentru a ajuta o fetiţă de doar 5 luni, diagnosticată cu cancer

0
22 Feb 2016 18:55:51
Autor: Oana Cernat
Părinţii speră ca Mara să fie diagnosticată şi tratată corect în străinătate FOTO Facebook
Părinţii speră ca Mara să fie diagnosticată şi tratată corect în străinătate FOTO Facebook

La doar 5 luni, Mara este nevoită să lupte pentru viaţa ei. Deoarece nu a fost diagnosticată corect, părinţii fac demersuri pentru a pleca în străinătate cu micuţa. Cei care doresc să o ajute pe Mara, pot face donaţii în contul în lei RO84BRDE180SV64481081800, deschis pe numele Raluca Ilie.

Coşmarul soţilor Ilie a început la sfârşitul lunii ianuarie, când fiicei lor, de doar 5 luni, i-a apărut o umflătură pe pleoapa stângă iar globul ocular era proeminent. Părinţii au mers repede cu fetiţa la un consult oftalmolog, iar medicul din Galaţi i-a trimis către Bucureşti pentru un consult competent pe Oftalmologie Pediatrică. Acolo, Marei i s-a recomandat un RMN de urgenţă, rezultatul indicându-le medicilor un rabdomiosarcom parameningeal, însă nu s-au pronunţat fără a avea şi o biopsie.

Această analiză a fost efectuată pe 8 februarie 2016, iar proba a fost trimisă pentru examinare la centrul Monza, însă răspunsul de la ei a fost incert. După zece zile de aşteptare, părinţii Marei au primit un mesaj în care li s-a adus la cunoştinţă că testele sunt neconcludente şi s-au pus în lucru altele suplimentare. După încă o zi de aşteptare, familia Ilie a primit rezultatul final: „tabloul HP şi testele IHC pledează pentru o tumoare malignă cu celule mici albastre, cel mai probabil sarcom Ewing. Am fost trimişi la Fundeni unde ni s-a propus o transfuzie de sânge, Mara fiind anemică şi cu hemoglobina scăzută de la o analiză la alta în decurs de doar o săptămână. Astfel că medicii au presupus că ar avea metastază osoasă. În concluzie, doar presupuneri”, a explicat pe o reţea de socializare Raluca Ilie, mama Marei.

„Rugă pentru Mara”

Deoarece bebeluşa nu a fost diagnosticată cu  precizie, iar timpul se scurge în defavoarea ei, părinţii au decis să găsească un răspuns şi tratament în străinătate. Şi cum acest lucru presupune costuri foarte mari, aproximativ 6.000 de persoane s-au mobilizat exemplar şi au creat pe Facebook un grup numit „Rugă pentru Mara”, unde sunt scoase la licitaţie bunuri şi servicii, urmând ca banii să ajungă în contul Ralucăi Ilie, mama fetiţei.

„Sunt fără cuvinte, suntem distruşi dar încrezători, ne dorim din inimă să facem ceea ce e mai bine pentru Mara noastră. Am plecat din IOB la cerere, deşi analizele Marei au ieşit ca fiind anemică şi au vrut să îi facă transfuzie de sânge, deşi e imperios necesar să se înceapă citostaticele, am plecat pentru că inima ţipa în mine să iau copilul şi să fug. Lucrurile merg pe bâjbâite, mai nou, biopsia nu e făcută cum trebuie, e clar un cancer, un sarcom, nu ştiu de care pentru că proba a fost foarte mică, a fost prelevată la cald şi astfel periclitată. Au zis că au făcut teste peste teste pentru că au ieşit neconcludente dar în cele din urmă pledează pentru tumoră malignă, cu celule albastre, probabil sarcom Ewing, a cărei rată de înmulţire este de 85 la sută. Crunt, cu alte cuvinte. În spital, după ce i-au luat sânge şi au văzut că are hemoglobina mică au intrat în salon şi ne-au luat urgent la sala de tratamente pentru a-i face Marei puncţie în coloană pentru că o bănuiesc de metastaze osoase. Am murit şi înviat de un miliard de ori, trei asistente erau urcate pe copilul meu de şase kilograme care plângea cât o ţineau plămânii. Nu au reuşit să îi ia măduvă, e prea mică Mara mea, mi-au chinuit-o degeaba. Apoi au zis să îi facă transfuzia, că altfel nu îi pot băga cocktailul. Ce cocktail?? «Păi se face un amestec de citostatice care merg şi pentru Ewing şi pentru Rabdomiosarcom.» Păi la biopsie zice ca e Ewing. «Păi da, dar nu e sigur». Şi am plecat pe semnătură!

În seara asta a stat Bogdan (n.red. tatăl Marei) în telefon cu un medic oftalmolog, care profesează la Paris, dar care vine o dată pe lună în România şi operează în Oftapro, Georgescu Dan îl cheamă. S-a uitat omul acesta jumătate de oră la RMN şi CT, el zice clar că nu e Ewing pentru că vede masa osoasă. Zice şi el că trebuie plecat din România, cât mai repede posibil. Iar dacă nu avem unde, să începem citostaticele aici pentru că nenorocirea aia se duce în spatele sinusurilor, spre creier. E dispus să o şi opereze pe Mara prin orbită şi să scoată ce se poate şi ce rămâne, după o cură de citostatice. Ni s-a părut cel mai capabil medic de până acum, ca el nu ne-a vorbit niciunul.


Am scris şi în America, la St. Jude. E un spital de Oncologie Pediatrică, de fapt, un centru de cercetare. Mă rog din inimă ca Mara să fie un „candidat bun” pentru ei. Sper să se mişte repede lucrurile, sper până mâine să avem un răspuns de la ei. Dacă nu, fugim în Europa. Habar nu am unde. Am vorbit şi în Germania, Austria, Italia. Aşteptăm. Numai timpul nu aşteaptă şi Mara mea e în pericol din ce în ce mai mare. Rugaţi-va, fetelor!! E cumplit prin ce trecem, dar când scăpăm de aici, Doamne câtă lume am de îmbrăţişat, iubit, pupat!!! Nu am cuvinte să mulţumesc pentru tot ce faceţi pentru noi!!! Nu am!! Este peste puterea omenească ceea ce simţim când vedem câtă lume ne ajută!!!", a scris Raluca Ilie, mama Marei.

Cei care doresc să o ajute pe micuţa Mara, pot face donaţii în următoarele conturi:
RO84BRDE180SV64481081800 - Raluca Ilie (RON)

RO42INGB0000999905709187 - Raluca Ilie (EUR)
Date de identificare ale ING bank
ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti
Adresa băncii: Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, Bucureşti, România
CodSWIFT: INGBROBU
COD BIC: 606410008

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările