Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Secţie nouă de Terapie Intensivă la un spital din Galaţi. Vor putea fi trataţi şi pacienţi COVID-19

0
14 Jan 2022 12:54:27
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: CJG
sursa: CJG

Pentru prima dată, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Galaţi va avea o Secţie de Terapie Intensivă. Este vorba despre o secţie modulară, care va fi realizată în curtea unităţii medicale, investiţie cu fonduri europene de 10,7 milioane de lei.


Printr-un proiect european, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi va fi amenajată de la zero o secţie exterioară de Terapie Intensivă, care va fi dotată cu toate echipamentele medicale necesare.

Noua secţie ATI va avea 10 paturi, inclusiv rezerve de tip izolator, iar pentru amenajarea ei vor fi folosite nu mai puţin de 35 de containere medicale. În această secţie de Terapie Intensivă vor putea fi trataţi pacienţi confirmaţi cu infecţia SARS-COV-2

Investiţia este din fonduri europene de 10,7 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

 „Am reuşit să obţinem bani europeni pentru o nouă investiţie importantă în medicina gălăţeană. După mai bine de un an de evaluări şi clarificări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a fost semnat contractul de finanţare, astfel încât să demarăm cât mai repede procedurile de achiziţie publică”, spune Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În plus, proiectul mai prevede şi achiziţionarea a zeci de echipamente medicale specifice unei secţii de Terapie Intensivă , precum ventilatoare, injectomate, EKG-uri, echipamente ASTRUP, aparate de epurare extrarenal şi hemofiltrare, defibrilatoare, truse laringoscop.   

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat că, în perioada următoare, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea unui constructor care să realizeze această investiţie.

 

Vă recomandăm şi:

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările