Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Situaţia înscrierilor pentru admitere la Universitatea ”Dunărea de Jos”. Care este specializarea cu cea mai mare căutare

1
22 Jul 2019 17:35:17
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Înscrierile pentru Admiterea 2019 – sesiunea iulie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, s-au încheiat pe 20 iulie. Pe cele 1.510 locuri la buget scoase la concurs s-au înscris 2.275 de candidaţi.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la Kinetoterapie – 4,44 candidaţi pe un loc, urmată de Drept – 3,11 candidaţi pe un loc, Finanţe – 3,19 candidaţi pe un loc şi Contabilitate – 2,95 candidaţi pe un loc. De asemenea, concurenţă de peste 2 candidaţi pe un loc înregistrează şi Ştiinţele educaţiei (2,81), Medicina (2,69), Inginerie mecanică (2,3), Educaţie fizică şi sport (2,28), Arhitectură Navală (2,04).

Pe locurile alocate românilor de pretutindeni s-au înscris anul acesta 453 de candidaţi, cea mai mare pondere având-o Facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor şi, respectiv, cea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Specializările noi se bucură de căutare, acestea numărându-se printre opţiunile unui număr semnificativ de candidaţi: 28 la Fizică medicală, 38 la Chimie farmaceutică, 89 la Inginerie medicală şi 93 la Ingineria mediului.

Numărul absolvenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi care au ales să urmeze o a doua facultate este anul acesta de 140.

În această săptămână vor avea loc probele eliminatorii la Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport, Arte, Istorie, Filosofie şi Teologie, precum şi probele de concurs la Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – domeniul  Calculatoare şi tehnologia informaţiei.

Duminică, 28 iulie, ora 12,00 este termenul limită pentru depunerea diplomelor de bacalaureat în original pentru toate facultăţile, cu excepţia celei de Medicină şi Farmacie, la care termenul limită este miercuri, 31 iulie, ora 10,00.

Mai multe detalii despre Admiterea 2019 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi găsiţi pe www.admitere.ugal.ro.

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ion Capsuna
22.07.2019, 18:07:02

Fiecare orasel are Universitate... "spetzializti" pe banda rulanda...! Facultate de medicina, de inginerie, pina si de filosofie...! Asta e... compromus intre calitate si cantitate, doar ca banul sa iasa! Pe cind univ si la Bolentinu?!