Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Societatea de furnizare a apei potabile avertizează: pentru apartamentele branşate individual, apa şi canalizarea nu se mai plătesc la asociaţie

0
19 Mar 2018 16:01:59
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Apă Canal SA Galaţi precizează că în cazul branşamentelor individuale, toate cheltuielile legate de apă şi canalizare (inclusiv pentru apa pluvială) se menţionează în factura trimisă clientului, asociaţia de proprietari nemaiavând niciun rol din acest punct de vedere.

Societatea de utilităţi publice Apă Canal SA Galaţi a recunoscut faptul că în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe reclamaţii de legate de faptul că unele asociaţii de proprietari calculează pentru apartamentele branşate individual la apa rece cote părţi din factura generală pentru canalizare şi apa pluvială.

„Din momentul perfectării contractului individual de furnizare cu Apă Canal Galaţi, apa meteorică este facturată direct clientului, în baza cotei indivize a apartamentului respectiv, aşa cum reiese ea din actul de proprietate. Cota indiviză aferentă apartamentului se scade imediat din suprafaţa totală a blocului, suprafaţă pentru care apa meteo se facturează asociaţiei de proprietari”, informează societatea publică.

Aceasta a mai precizat că repartizarea pe proprietăţi individuale (altele decât cele care au contracte de furnizare cu Apă Canal Galaţi) a cantităţii de apă meteorică facturată asociaţiei este responsabilitatea reprezentanţilor legali ai acesteia. Prin urmare, asociaţia de proprietari nu are nici un temei legal să repartizeze apă meteorică pentru apartamentele care au perfectate contracte individuale de furnizare cu Apă Canal.

Reprezentanţii societăţii au clarificat şi o serie de aspecte legate de modul de calcul al cantităţii de apă pluvială facturată.

„Cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică (comunicată de A.N.M. pentru fiecare lună a anului) cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de normele şi normativele tehnice în vigoare”, a precizat Apă Canal.

Tariful pentru apa meteorică este unic (acelaşi atât pentru contractele individuale cât şi pentru asociaţiile de proprietari), respectiv 2,52 lei/mc, cu TVA inclus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii