Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Soldări fără încadrare în timp şi diferenţe mari între procentele de reducere de pe geam şi cele din magazine

0
19 Feb 2014 22:24:04
Autor: Bogdan Nistor
Reducerile se practică greşit, în multe din magazinele din Galaţi. Foto: Adevărul
Reducerile se practică greşit, în multe din magazinele din Galaţi. Foto: Adevărul

Acestea sunt neregulile constatate la cei mai mulţi comercianţi care au apelat la reduceri de preţuri la acest început de an. Inspectorii OPC au împărţit o grămadă de amenzi.

La începutul lunii februarie comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor de tip soldare, lichidare sau promoţionale.

Au fost verificaţi 17 operatori economici din judeţul Galaţi (un operator economic ce practica vânzare de lichidare şi 16 operatori economici ce practicau vânzări promoţionale). Surpriza inspectorilor a fost destul de mare: la toţi au constatat abateri de la legislaţia în vigoare.

La vânzarea de lichidare există o notificare către primărie, dar consumatorii nu erau informaţi cu privire la data de debut a vânzării şi durata acesteia.

În cazul vânzărilor promoţionale, principalele abateri constatate au fost neprecizarea duratei promoţiei sau dacă aceasta se face în limita stocului disponibil, neafişarea corectă a preţului (lipsa preţului nou, afişarea a două preţuri nebarate fără indicarea preţului vechi şi cel nou sau lipsa preţului vechi), nemenţionarea articolelor care sunt supuse promoţiei. În plus, inspectorii au observat pe geamurile magazinelor înscrise unele reduceri, iar în interior erau practicate altele.

Pentru toate aceste abateri s-au aplicat 14 amenzi contravenţionale în valoare totală de 41.000 lei şi trei avertismente, oprindu-se temporar de la comercializare produse în valoare totală de 5.242 lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii