Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Spălare de bani printr-un depozit clandestin de combustibili

0
17 Apr 2014 16:27:02
Autor: Bogdan Nistor
Depozite clandestine de produse petroliere. Foto: Adevărul
Depozite clandestine de produse petroliere. Foto: Adevărul

Peste trei tone de motorină, nouă tone de combustibili uşori, precum şi piese noi folosite în industria petrolieră, au fost depistate la două depozite clandestine fiind indisponibilizate de poliţişti.

În comuna Munteni, judeţul Galaţi au fost identificaţi în rezervoare improvizate şi butoaie sau alte recipiente, tot felul de combustibili. Astfel, poliţiştii au descoperit 11 butoaie a 200 de litri de motorină şi patru rezervoare (polstif) ce conţineau în total 3.200 de litri de motorină, 129 de bidoane a 20 de  litri de  motorină, cinci butoaie ce conţineau 450 de litri de ulei industrial, precum şi alte cantităţi de combustibil uşor totalizând 9.000 de litri de combustibil.

De asemenea, au fost găsite piese noi folosite în industria petrolieră, respectiv aparate de măsură pentru presiune, vane, componente petroliere de foraj, electropompe şi instalaţii electrice.

Toate bunurile au fost indisponibilizate şi predate în custodie unei societăţi comerciale de profil, urmând a se stabili provenienţa acestora şi prejudiciul creat. Totodată s-a luat măsura indisponibilizării a cinci autoturisme.

La acţiune au participat inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă detaşaţi pe lângă  Parchetul Curţii de Apel Galaţi şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, medici sanitar veterinari şi jandarmi.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii