Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Spitalul municipal din Tecuci va fi dotat cu un aparat PCR Real Time pentru depistarea noului coronavirus

0
4 Dec 2020 16:47:22
Autor: Valentin Trufasu
Spitalul municipal din Tecuci FOTO ProTecuci.ro
Spitalul municipal din Tecuci FOTO ProTecuci.ro

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 300.000 de lei pentru dotarea Spitalului Municipal din Tecuci cu un aparat PCR pentru depistarea noului coronavirus.

Vineri, 4 decembrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, au fost alocate fonduri pentru funcţionarea instituţiilor din subordinea forului deliberativ judeţean.

Astfel, prin rectificare bugetară a fost alocată suma de 7.061.000 de lei pentru a asigura cheltuielile de funcţionare a nouă instituţii. De asemenea, a fost alocată suma de 300 de mii de lei către UAT Tecuci, în vederea achiziţionării unui PCR Real Time pentru spitalul din localitate.  

“Peste 70% din sumă a fost alocată Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Guvernul a alocat bani pentru plata drepturilor financiare pe luna octombrie. Anul acesta, Guvernul a dat Protecţiei Copilului doar o treime din sumele necesare. De asemenea, în urma unei solicitări a Primăriei Tecuci, s-au alocat fonduri pentru dotarea Spitalului Municipal <Anton Cincu>, unitate medicală aflată în directa subordonare a municipalităţii tecucene, cu un aparat PCR pentru depistare noului coronavirus”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Procedura de achiziţie publică a echipamentului medical va fi realizată de către unitatea medicală din Tecuci.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Doi medici din Argeş explică, pas cu pas, cum funcţionează Sistemul Real-Time PCR pentru detecţia Covid-19. „Un întreg laborator de biologie moleculară“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările