Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Sprijin din partea profesorilor Universităţii ”Dunărea de Jos” pentru elevi şi studenţi în vederea finalizării studiilor

0
12 Oct 2020 15:29:22
Autor: Valentin Trufasu
Foto: UGAL
Foto: UGAL

Proiectul aparţine celor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, iar obiectivul principal constă în creşterea accesului şi echităţii în învăţământul superior din România.

Dacă eşti elev în ultimul an de liceu, locuieşti în mediul rural şi ai avea nevoie de ajutor la matematică pentru bacalaureat, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi, prin cadrele didactice specializate, te ajută să îţi aprofundezi cunoştinţele ca să faci o figură bună la Bac. Iniţiativa face parte dintr-un proiect POCU ce are drept ţintă „Atragerea de candidaţi (viitori studenţi) la învăţământul terţiar universitar ingineresc şi pregătirea lor pentru cerinţele pieţei muncii actuale”.

 Parteneri sunt: Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea şi S.C. Omega Trust S.R.L. Grupul ţintă, la nivel naţional, este format din 500 de persoane (100 elevi, 400 studenţi) care vor beneficia de sprijin în vederea diminuării ratei de abandon al studiilor.

În plus, iniţiativa are în vedere şi creşterea atractivităţii ofertelor educaţionale complementare dezvoltate prin proiect (5 oferte educaţionale complementare noi şi/sau îmbunătăţite) în special în ceea ce priveşte antreprenoriatul.

„În cazul elevilor, avem un grup ţintă format din 20 de tineri din mediul rural, aflaţi în ultimul an de liceu, care vor beneficia de următoarele facilităţi: participă la şedinţele gratuite de pregătire la matematică derulate în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi în vederea creşterii ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat; participă la ateliere de informare şi consiliere; derulează activităţi comune alături de personalul didactic din cadrul universităţii. Preînscrierea se face până pe 12 octombrie, iar orele de pregătire la matematică sunt programate să înceapă din februarie 2021. În funcţie de evoluţia proiectului şi în contextul pandemiei COVID-19, se ia în calcul organizarea on-line a activităţilor”, a explicat conf. dr. ing. Nicuşor Baroiu, de la Facultatea de Inginerie, responsabil proiect din partea U.D.J.G.

Pe lângă elevi, proiectul are în vedere şi sprijin pentru 80 de studenţi în vederea finalizării cu succes a studiilor universitare. Toţi vor primi consiliere, iar o parte dintre ei o bursă, acordată pe parcursul ultimelor 3 semestre de studii de licenţă. Nici profesorii din instituţie nu sunt uitaţi: vom putea participa la un curs postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul antreprenoriatului. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Fenomenala Eszter. Campioană mondială la dans sportiv, masterandă la Harvard şi jucătoare de tenis

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările