Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Stadiul celei mai mari investiţii de mediu din România. Proiect unic la Galaţi, de peste 100 milioane de euro

5
17 Jan 2022 16:37:37
Autor: Cornelia Mazilu
Staţie modernă de sortare a deşeurilor, sursa foto: CJG
Staţie modernă de sortare a deşeurilor, sursa foto: CJG

Lucrări avansate la cel mai performant sistem de management al deşeurilor din România. Este vorba despre un proiect unic în ţară, de peste 100 milioane de euro, care presupune construirea unui sistem de management al deşeurilor în judeţul Galaţi.

Sistemul de management integrat al deşeurilor va avea mai multe puncte de lucru în diferite zone ale judeţului Galaţi.  O mare parte din investiţie a fost folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. 

În cadrul proiectului, tot gunoiul preluat va fi recuperat, astfel că nu va mai fi nevoie de o groapă de depozitare, după sistemul clasic. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrăşământ pentru agricultură şi în energie electrică, ce va fi folosită pentru funcţionarea staţiei. 

Mai multe componente ale proiectului au fost deja finalizate, printre ele, o staţie de epurare fabricată în Elveţia, unică în ţară, care deja a fost montată. Potrivit autorităţilor judeţene, este o investiţie verde, care respectă cele mai drastice norme de mediu ale Uniunii Europene.

„Ampla investiţie pe care o facem pentru un mediu mai curat a mai făcut un pas înainte. Noul depozit de deşeuri menajere pe care îl amenajăm în centrul judeţului, în apropierea localităţii Valea Mărului, are acum şi o staţie de sortare modernă, dotată cu toate utilajele necesare pentru sortarea hârtiei, metalului, sticlei şi a plasticului.

De altfel, întreaga investiţie de la Valea Mărului este realizată mai bine de 90%, lucrările avansând şi la Târgu Bujor, unde se realizează o staţie de transfer şi se retehnologizează staţia de compostare a deşeurilor, precum şi la Tecuci, unde este în plin proces de închidere şi ecologizare depozitul neconform de deşeuri de la Rateş”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Sursa: Consiliul Judeţean Galaţi 

În cadrul proiectului vor fi cumpărate maşini şi pubele de gunoi pentru toate localităţile din judeţul Galaţi. 

Investiţia creează 800 de locuri de muncă, jumătate fiind disponibile în perioada lucrărilor, iar celelalte, după finalizarea investiţiei.

Vă recomandăm şi: 
 
Noul pod peste Dunăre, Golden Gate-ul de la Brăila. Se lucrează la 192 de metri deasupra solului VIDEO 
 
Podul hobanat cât un bloc de 24 de etaje. Stadiul celei mai complexe lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

VĂRU
17.01.2022, 21:05:29

Drum liber gunoaielor spre Românica

Mironov George
18.01.2022, 13:31:06

Dupa ce ati tocat banii CJ pe muzee [al satului, al pescuitului, al biodiversitatii -de doua ori (odata - pe vremea lui Durbi, ati numarat soparlele - lipsea una), a doua oara ati facut 13 fanare in care ati pus un singur balot de paie in 10 ani - alei marginite de barne de brad - toate disparute, al artelor vizuale (mai aveati unul), acvarii unde pestii mari nu se pot intoarce deoarece cuvele sunt prea mici - taiati coada la peste, acum v-ati apucat de tiroliene - ocazie cu care o sa stricati si portiunea de padure care era cat de cat mai sanatoasa. Serele de la gradina botanica sunt in stand by, podul de pe centura mica la fel. Macar cu gonoiul s-o rezolvati (este al treilea articol pe aceeasi tema, dar sistemul nu este inca gata). Vorba romanului "lauda de sine, nu miroase a bine". Articol are caracter de reclama. Stati linistiti, CJ lucreaza pentru dumneavoastra.

Catalin Bulancea
18.01.2022, 16:12:22

Tare ne mai place sa comentăm, să nu adormim. Niciodată nu e bine in ceea ce se face, trebuie sa existe un maimuțoi ca tine prin zonă să nu îi convingă evoluția. Somn plăcut și ședere plăcută în mizerie, că asta e ii place romanului

Mironov George
18.01.2022, 17:26:36

Da, maimutoiul se numeste BULAN -cea.

Daniel Iulian
11.02.2022, 14:32:41

unde putem aplica pentru posturile respective?

Modifică Setările