Sistemul de management integrat al deşeurilor va avea mai multe puncte de lucru în diferite zone ale judeţului Galaţi. O mare parte din investiţie a fost folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice.
În cadrul proiectului, tot gunoiul preluat va fi recuperat, astfel că nu va mai fi nevoie de o groapă de depozitare, după sistemul clasic. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrăşământ pentru agricultură şi în energie electrică, ce va fi folosită pentru funcţionarea staţiei.
Mai multe componente ale proiectului au fost deja finalizate, printre ele, o staţie de epurare fabricată în Elveţia, unică în ţară, care deja a fost montată. Potrivit autorităţilor judeţene, este o investiţie verde, care respectă cele mai drastice norme de mediu ale Uniunii Europene.
„Ampla investiţie pe care o facem pentru un mediu mai curat a mai făcut un pas înainte. Noul depozit de deşeuri menajere pe care îl amenajăm în centrul judeţului, în apropierea localităţii Valea Mărului, are acum şi o staţie de sortare modernă, dotată cu toate utilajele necesare pentru sortarea hârtiei, metalului, sticlei şi a plasticului.
De altfel, întreaga investiţie de la Valea Mărului este realizată mai bine de 90%, lucrările avansând şi la Târgu Bujor, unde se realizează o staţie de transfer şi se retehnologizează staţia de compostare a deşeurilor, precum şi la Tecuci, unde este în plin proces de închidere şi ecologizare depozitul neconform de deşeuri de la Rateş”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Sursa: Consiliul Judeţean Galaţi
În cadrul proiectului vor fi cumpărate maşini şi pubele de gunoi pentru toate localităţile din judeţul Galaţi.
Investiţia creează 800 de locuri de muncă, jumătate fiind disponibile în perioada lucrărilor, iar celelalte, după finalizarea investiţiei.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
5 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Drum liber gunoaielor spre Românica
Dupa ce ati tocat banii CJ pe muzee [al satului, al pescuitului, al biodiversitatii -de doua ori (odata - pe vremea lui Durbi, ati numarat soparlele - lipsea una), a doua oara ati facut 13 fanare in care ati pus un singur balot de paie in 10 ani - alei marginite de barne de brad - toate disparute, al artelor vizuale (mai aveati unul), acvarii unde pestii mari nu se pot intoarce deoarece cuvele sunt prea mici - taiati coada la peste, acum v-ati apucat de tiroliene - ocazie cu care o sa stricati si portiunea de padure care era cat de cat mai sanatoasa. Serele de la gradina botanica sunt in stand by, podul de pe centura mica la fel. Macar cu gonoiul s-o rezolvati (este al treilea articol pe aceeasi tema, dar sistemul nu este inca gata). Vorba romanului "lauda de sine, nu miroase a bine". Articol are caracter de reclama. Stati linistiti, CJ lucreaza pentru dumneavoastra.
Tare ne mai place sa comentăm, să nu adormim. Niciodată nu e bine in ceea ce se face, trebuie sa existe un maimuțoi ca tine prin zonă să nu îi convingă evoluția. Somn plăcut și ședere plăcută în mizerie, că asta e ii place romanului
Da, maimutoiul se numeste BULAN -cea.
unde putem aplica pentru posturile respective?