Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Studenţi din patru mari centre universitare participă la şcoala de vară de la combinatul siderurgic de la Galaţi

0
16 Jul 2019 12:52:37
Autor: Costel Crangan
Şcoala de vară de la Liberty Steel Galaţi FOTO CSLSG
Şcoala de vară de la Liberty Steel Galaţi FOTO CSLSG

Pe perioada verii, studenţii sunt angajaţi cu drepturi depline ai Liberty Steel şi lucrează, alături de mentori–experţi ai Combinatului, la proiecte concrete de care să rezolve probleme tehnice sau organizatorice din cadrul companiei.

56 de studenţi provenind din centrele universitare Galaţi, Iaşi, Bucureşti şi Cluj au fost selectaţi şi vor participa la Şcoala de Vară a Combinatului Siderurgic, aflată la cea de a opta ediţie. 

În următoarele două luni şi jumătate studenţii vor lucra, alături de mentori – experţi ai Combinatului, la proiecte concrete de care să rezolve probleme tehnice sau organizatorice din cadrul companiei.

Studenţii vor beneficia şi de sesiuni de pregătire care să le dezvolte abilităţile de comunicare, tehnicile de prezentare dar şi la team building-uri în care îşi vor consolida rolul în echipele din care fac parte. Pe perioada programului studenţii devin angajaţi cu drepturi depline ai Combinatului.

„Într-o realitate mereu în schimbare, cum este cea  de-acum, avem nevoie de un fundament solid, de cunoaştere. Schimbarea este o normalitate şi dacă nu o  urmezi nu poţi progresa. Fiţi curioşi, învăţaţi şi vă garantez că experienţa voastră de la noi va cântări greu în parcursul vostru ulterior”, a spus,  studenţilor participanţi, Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane.

„Sunt onorat şi bucuros să fi participat în ultimii ani la Şcoală de Vară a Combinatului, cel mai important program de acest gen din ţară. De la an la an, remarc o participare tot mai numeroasă a studenţilor noştri. Îi felicit că au ales să se dezvolte profesional şi nu doar teoretic, prin activităţi practice, prin parcurgerea fluxului de producţie, ceea ce le va întregi expertiza tehnică. Remarc că albastru este, acum,  culoarea comună a Combinatului şi Universităţii, ceea ce semnifică seriozitate, responsabilitate şi profesionalism”, a spus Gelu Gurguiatu, Decanul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi.

Aproape 300 de studenţi au absolvit Şcoala de Vară în cele 7 ediţii precedente, unii dintre aceştia devenind angajaţi ai Combinatului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii