Studenţii de la Inginerie din Galaţi, în semifinalele Competiţiei Bosh Future Mobility 2020. Dezvoltă algoritmi de mişcare autonomă pentru minimaşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii gălăţeni implicaţi în competiţie Foto: UGAL
Studenţii gălăţeni implicaţi în competiţie Foto: UGAL

Două echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie, specializarea Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, reprezintă Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi în competiţia Bosh Future Mobility 2020, organizată de Centrul de Inginerie din Cluj.

Concursul provoacă studenţii pasionaţi de inginerie să dezvolte, pe parcursul unui an, algoritmi de mişcare autonomă pentru minimaşini la scara 1/10 oferite de Grupul Bosch prin reprezentanţa din România. După o competiţie complexă, cele două echipe de studenţi gălăţeni, membri ai Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, s-au calificat în semifinale. 

„Practic, am concurat cu peste 40 de echipe din cinci ţări. Scopul proiectelor noastre a fost să programăm maşinile pe un traseu prestabilit, astfel încât acestea să identifice semafoare, pietoni virtuali şi alte obstacole şi să ia singure decizii. Am creat, la scară mică, două maşini autonome”, a explicat şeful de lucrări Florin Marin Bogdan, coordonatorul studenţilor gălăţeni.

„Nu a fost uşor, mai ales că, în pandemie s-a lucrat mai mult online şi direct în grup de doar câte două persoane”. De altfel, şi competiţia finală va avea loc, în premieră, tot online.

Cele două echipe au fost botezate de profesorul Florin Marin Bogdan după numele a două cetăţi dacice şi pot fi votate pentru Premiul de Popularitate pe pagina https://boschfuturemobility.com/the-challenge.

Prima echipă, Piroboridava (cetatea dacică din comuna gălăţeană Poiana, menţionată de Ptolemeu) este formată din studenţii George Toderaşcu, Gabriel Procopenco, Alexandru Dogaru şi Iurie Drumov. Cea de-a doua echipă, Noviodunum (cetate dacică pe Dunăre devenită castru roman) îi are în componenţă pe Cristea Dragoş Tudor, Andrei Sârbu, Marian Leica, Daniel Plângău şi Aurelian Efanova.

„Competiţia a fost extrem de dură, dar, încet, încet ne apropiem de podium şi sperăm să reprezentăm cu succes Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi. Anul trecut am ajuns tot până în semifinale şi pentru că cei de la Bosh au fost mulţumiţi de rezultatele muncii studenţilor noştri au donat mobilier modern şi performant pentru Cercul de Inginerie Aplicată”, a precizat Florin Marin Bogdan. 

Finala Bosch Future Mobility Challenge 2020 va avea loc în intervalul 16-19 octombrie 2020. Primele trei echipe câştigătoare vor fi recompensate cu premii consistente, în valoare de 1.500, 3.000, respectiv 4.500 de euro. (https://boschfuturemobility.com). 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Studenţi gălăţeni premiaţi la un concurs de microcontrolere şi aplicaţii. Cu ce proiecte au impresionat

Cum a decis o bibliotecă să-i ajute pe studenţi şi pe cercetători să-şi facă lucrările stând, totuşi, acasă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite