Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Supărarea unui medic român stabilit în Franţa: „Prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat”

18
30 Nov 2021 16:16:15
Autor: Cornelia Mazilu
Medicul Radu Lupescu, sursa: Arhivă Personală
Medicul Radu Lupescu, sursa: Arhivă Personală

Medicul român Radu Lupescu, specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă la o clinică din Strasbourg, vorbeşte pe pagina sa de Facebook, despre un caz care l-a înfuriat şi cutremurat: o prietenă din România a fost certată de un preot pentru că s-a vaccinat anti COVID.

Dr. Radu Lupescu povesteşte despre cazul unei prietene apropiate din România, al cărui frate a decedat în urma infecţiei cu SARS-COV-2. 

La înmormântare, preotul ar fi certat-o pe prietena acestuia deoarece s-a vaccinat. 

 „Sunt furios! Sunt, de când cu pandemia, solicitat să dau o mâna de ajutor pentru apropiaţi sau necunoscuţi care m-au contactat pe FB, oameni care îi aveau pe cei dragi spitalizaţi cu Covid-19. Încerc întotdeauna să ajut, iar anumite cazuri mă cutremură, chiar dacă sunt obişnuit cu moartea şi suferinţa. Weekendul acesta a fost înmormântat în ţară, mort de COVID, fratele unei prietene apropiate. Prietena este vaccinată, restul familiei, rămas în ţară, toţi nevaccinaţi. La înmormântare, prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat!”, a scris dr. Lupescu, pe pagina sa de Facebook.

Medicul susţine că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar trebui să intervină în astfel de cazuri care „răspândesc moartea”, în loc să „răspândească cuvântul Domnului, adică înţelepciunea în faţa molimei”.

„Nu ştiu exact cum funcţionează ierarhia în BOR, dar patriarhul s-a exprimat clar: <ascultaţi de medici!>. Preafericitul patriarh Daniel însuşi s-a vaccinat. Nu înţeleg de ce acest îndemn nu ajunge peste tot, la toţi popii, în fiecare sat. Am avut şansa de a întâlni în viaţa mea preoţi minunaţi, cum este şi preotul nostru de la Strasbourg, care luptă pentru o viaţă mai bună în comunitate şi ajută permanent membrii comunităţii noastre. De aceea nu înţeleg de ce ierarhia BOR nu intervine în astfel de cazuri care răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului, adică înţelepciunea în faţa molimei...”, a adăugat medicul Lupescu.

Dr. Radu Lupescu este medic anestezist şi de Terapie Intensivă şi preşedintele Asociaţiei Medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg. El fost decorat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Ordinul Naţional de Merit, pentru eforturile şi rezultatele remarcabile depuse în lupta anti-Covid.

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”
 
Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

32Hermann
30.11.2021, 16:24:37

Oare nu era un joc de cărţi "Popa prostu'"?

+8 (18 voturi)
Radu Mircea
30.11.2021, 16:38:14

# Tot romanul (chiar si popii) isi apara locul de munca si cu dintii . Asa ca popicul era in dreptul lui cind vedea ca o clienta atit de buna i-a dat plasa cu blestematul de vaccin . Cu putin noroc avea popicu' doua inmormintari si dublu pomeni si parastase , ca doar traiau impreuna dama si cu mortu' . Normal era s-o dea in judecata pentru daune aduse familiei popicului , dar avea popa suflet bun si tocmai isi luase daru' ... hi hi hi hi ...

+16 (24 voturi)
Frana Progresului
30.11.2021, 16:30:14

Probabil "prietena" era slaba cu duhul, daca avea o prietena cu argumentele la ea si fara frica de popi, dadea cu fata bisericeasca de pamant pana ii pleca ingerul pazitor de rusine.

+9 (23 voturi)
Todor Cris
30.11.2021, 16:49:02

Corect, Popa a pierdut ocazia de un chef din cauza ca s-a vaccinat. Cine nu se vaccineaza devine implicit client la popa, un chef, o pomenire, un banut si pentru sufletelul popii. Saracii ninja cate chefuri au pierdut din cauza vaccinului. :):):)

+6 (12 voturi)
Teodor Preda
30.11.2021, 17:17:26

Dom' doctor, hai să-ți spun un dialog avut de un coleg cu medicul de familie. Colegul se pregătește pentru o misiune în " țările calde " și avea nevoie de un document de la medicul său de familie. Îi povestește medicului că vrea să plece în misiune, la care medicul îl întreabă : Păi asta înseamnă că trebuie să vă vaccinați, nu ? Colegul îi răspunde : Sunt deja vaccinat. Medicul : Vai, dar cum ați putut face așa ceva ? Nu mai reproduc tot dialogul. Sunt medici vaccinați, îmbrăcați în costum de astronaut de le curge transpirația în ciorapi și alții pe care-i doare la....stetoscop. Dacă s-ar publica numărul medicilor nevaccinați, am rămâne neplăcut surprinși ! Așa că lăsați-i voi pe popi, vedeți-vă bârnele din fața ochilor !

-4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările