Sute de oameni se închină la moaştele Sf. Andrei, scoase în curtea Catedralei din Galaţi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pelerinaj

Pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, unde sute de gălăţeni, dar şi pelerini din alte judeţe, au venit să se roage la racla cu moaştele Sfântului „Apostol Andrei”, ocrotitorul spiritual al Galaţiului şi al României. Moaştele au fost scoase, spre închinare, în curtea catedralei.

Cu busuioc şi flori în mâini, oamenii au aşteptat răbdători la coadă pentru a se ruga şi închina la moaştele Sfântului „Apostol Andrei”, fiind convinşi că astfel vor fi feriţi de boli şi necazuri. Nu în ultimul rând, credincioşii s-au rugat ca pademia să se termine.

Galerie foto 

„Am venit special din Bacău pentru sărbătoarea Sf. Apostol Andrei. Venim în fiecare an, stăm la coadă şi ne rugăm pentru sănătate, pentru copii şi petru pace în lume. Chiar dacă este pandemie, nu puteam lipsi de la această sărbătoare. Purtăm măşti şi ne protejăm cât putem de mult. Dumnezeu ne fereşte toate relele şi bolile”, spune o femeie din judeţul Bacău.

Pentru a fi respectate regulile stabilite în pandemie, reprezentanţii  Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” au amenajat  circuite separate de intrare si de ieşire. Credincioşii au purtat mască şi au respectat distanţa socială.

„Sf. Apostol Andrei este ocrotitorul nostru, al românilor. M-a ajutat întotdeauna şi mă rog în continuare să ne ajute. Am venit să mă rog pentru sănătate, pentru fericire şi cel mai mult să se termine pandemia asta o dată, care ne-a schimbat vieţile. Mă rog să nu mai fie oameni bolnavi prin spitale”, a spus o vârstnică, în timp ce aştepta la coadă pentru a se închina la moaştele Sf. Apostol Andrei.

ÎPS Casian, rugăciune pentru bolnavii şi medicii din spitale

Arhiepiscopul Dunării de Jos a făcut un îndemn la unitate, la respectarea regulilor sanitare şi s-a rugat şi pentru sănătatea medicilor şi a bolnavilor.

„Fie ca energiile sfinte, priceperea medicilor, credinţa pacienţilor şi lupta lor de a respecta toate normele de sănătate şi de viaţă să ne scoată din durerea pandemiei, să ne aducă la bucuria frăţietăţii şi dragostei noastre, unităţii în ţară, la Dunărea de Jos şi în toată Europa. La mulţi ani celor care la botez au primit numele Sf. Andrei. Sănătate, sănătate, sănătate”, a declarat ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Raclele cu moaştele Sfântului Andrei vor rămâne, spre închinare, în faţa catedralei din Galaţi până pe 30 noiembrie. Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul oraşului de la Dunăre din anul 1992.

Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat, ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei era un pescar originar din Betsaida Galileii. Numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă „viteaz”, „bărbătesc”. Iniţial, Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul, iar după primirea Sfântului Duh, a propovăduit pe Iisus Hristos. Andrei este cunoscut şi drept „cel dintâi chemat”. L-a însoţit pe Iisus Hristos prin Ţara Sfântă, fiind martor la toate minunile săvârşite de acesta. Sf. Andrei a simţit că este nedemn să  fie răstignit la fel ca Iisus, astfel încât a cerut să i se facă o cruce în formă de X. Crucea reprezintă un simbol al umilinţei, al pătimirii şi al martiriului în credinţa creştină.

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit pe 30 noiembrie, în Biserica Ortodoxă. El este primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat cel care a creştinat poporul român. De asemenea, sărbătoarea Sfântului Andrei marchează debutul sezonului sărbătorilor de iarnă. Peste 900.000 de români îşi sărbătoresc, marţi, onomastica, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Vasile Bănescu: „Datoria fiecăruia dintre noi este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite