Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Traficanţii care introduceau droguri în ţară printr-o firmă de curierat au primit închisoare cu executare. Se foloseau de acte falsificate ca să ridice drogurile

0
16 Feb 2017 14:44:13
Autor: Valentin Trufasu
Marijuana era porţionată şi vândută pe stradă şi în cluburi Foto: arhivă Adevărul
Marijuana era porţionată şi vândută pe stradă şi în cluburi Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii i-au condamnat definitiv pe doi gălăţeni la câte 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru introducere în ţară de droguri de risc în formă continuată. Cei doi puseseră pe picioare o afacere cu droguri aduse din Spania, prin intermediul unor firme de curierat.

Ţîţu Lucian şi Mogoş Sorin au pus pe picioare o afacere cu droguri aduse din Spania, prin intermediul unor firme de curierat. Tinerii cu iniţiativă din Galaţi s-au gândit să facă rost rapid de bani din vânzarea de marijuana.

Cum drogurile nu erau uşor de procurat de pe piaţa locală şi exista riscul să fie prinşi de poliţişti, Ţîţu Lucian şi Mogoş Sorin au venit cu ideea să cumpere marijuana din Spania, drogurile urmând să fie aduse în România prin intermediul unor firme de curierat.

În ”afacere” a intrat la un moment dat şi Anghel Laurenţiu Cristian. Membrii grupării aveau acte de identitate falsificate, cu ajutorul cărora ridicau coletele, încercând astfel să inducă pe o pistă falsă o eventuală anchetă penală.

Ulterior, "marfa" era porţionată şi vândută la tineri, în doze, pe stradă şi în cluburi. Oamenii legii i-au identificat în cele din urmă pe traficanţi, iar în urma percheziţiilor la domiciliile celor trei au fost descoperite nu mai puţin de 2,5 kilograme de marijuana.

Pe 15 februarie, Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv la câte 4 ani şi 6 luni de închisoare pe Ţîţu Lucian şi Mogoş Sorin. Al treilea traficant de droguri, Anghel Laurenţiu Cristian, a scăpat cu o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării.

Cei care au cumpărat şi consumat drogurile s-au ales doar cu nişte amenzi. Astfel, 12 persoane au primit amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei pentru cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Judecătorii au confiscat 135.093 lei de la Ţîţu Lucian, 129.850 lei de la Mogoş Sorin şi 4.990 lei  de la Anghel Laurenţiu Cristian, bani obţinuţi din vânzarea drogurilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările