Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Trei secţii ale Spitalului de Urgenţă din Galaţi au fost închise din cauza infectărilor cu noul coronavirus

0
24 Nov 2020 18:10:13
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

88 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, iar alte 14 cazuri au fost descoperite la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, conducerea dispunând sistarea concediilor pentru a face faţă solicitărilor.

Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece la Galaţi. La Spitalul de Urgenţă din Galaţi au fost închise secţiile Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1  după ce 88 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. Este vorba despre 11 medici, 3 medici rezidenţi, 37 de asistente, 21 de infirmiere, 11 îngrijitoare, o moaşă, 2 brancardieri şi 2 persoane care fac parte din personalul TESA.

Cei 28 de pacienţi de pe secţile amintite au fost mutaţi la alte secţii, aceştia fiind negativi la testarea pentru depistarea infectării cu coronavirus. În aceste secţii se va face dezinfecţie terminală, iar cadrele medicale confirmate pozitiv, care manifestă simptome uşoare, vor fi izolate la domiciliu.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a stabilit ca  personalul medical care a intrat în contact cu cadrele medicale infectate să îşi poată continua activitatea, urmând să fie testat după o săptămână. Grav este că la Nefrologie ambii medici s-au infectat, iar secţia a fost închisă pentru că nu îşi mai poate desfăşura activitatea în aceste condiţii.

Lucrurile nu stau mai bine nici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ). 14 cazuri de infectare (trei medici, 3 ambulanţieri şi 8 asistenţi) cu noul coronavirus au fost descoperite în ultimele zile, iar conducerea SAJ a dispus sistarea concendiilor pentru a putea face faţă numărului mare de solicitări.

Două noi containere cu 16 paturi sunt instalate în zona Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Galaţi pentru a mări zona de triaj, în aşteptarea persoanelor infectate care vor fi trimise apoi către spitalele suport COVID.

Autorităţile locale intenţionează să pună la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă mai multe microbuze cu şoferi şi asistenţi din reţeaua de medicină şcolară, care să se ocupe de recoltarea de probe de la persoanele suspectate de infectare şi care sunt în izolare la domiciliu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

De unde crede Simona Halep ca ar fi luat coronavirusul! Cu ce simptome s-a confruntat până la vindecare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările