Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Trei soldaţi americani, răniţi în cadrul exerciţiului militar. Unul are răni mai grave

0
24 Mar 2015 22:27:45
Autor: Bogdan Nistor, Oana Cernat

Toate accidentările au apărut după ce militarii au aterizat cu paraşutele în zona în care avea loc exerciţiul militar. Dacă doi dintre soldaţi au suferit răni minore, cel de-al treilea a avut nevoie de intervenţia unui echipaj al Ambulanţei.

Incidentele s-au petrecut astăzi, în timpul exerciţiului multinaţional SABER JUNCTION 15, desfăşurat în Poligonul Smârdan. Conform scenariului, mai mulţi militari urma să fie paraşutaţi pe poligon după care să intre în exerciţiu. Doi dintre militarii americani s-au rănit la aterizarea pe suprafaţa denivelată a Poligonului. Unul s-a rănit la picior, celălalt la coloană. Un al treilea a suferit leziuni minore la un braţ. Militarul rănit la coloană a fost imobilizat pe o targă şi transportat cu un utilaj militar până la o Ambulanţă care l-a dus la Spital. Nimeni din cele două staff-uri nu a vrut să comenteze incidentele.  

Reamintim că ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit astăzi în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, cu militarii români şi americani participanţi la faza I „Early Entry” a exerciţiului multinaţional SABER JUNCTION 15. Faza I a exerciţiului multinaţional SABER JUNCTION 15 – Early Entry este o operaţie aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată şi Regimentul 2 Cavalerie, cărora li se vor alătura militari români de la Brigada 282 Mecanizată.

SABER JUNCTION 15 se va desfăşura în luna aprilie, în Poligonul Smârdan, cu participarea a peste 2.000 de militari din Marea Britanie, Republica Moldova, România şi SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările