Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Trei zile închinate tradiţiilor şi artei populare, la Galaţi. Programul evenimentelor organizate în oraş

0
19 Jun 2019 17:36:38
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Evenimentele se vor derula vineri, sâmbătă şi duminică (21-23 iunie) cu prilejul unui târg al meşterilor populari din mai toate zonele ţării şi a „Festivalului iei la Dunărea de Jos- PoveştIE”. Accesul publicului este liber.

La sfârşitul acestei săptămâni, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi vă invită, pe aleea pietonală de la P-uri, să participaţi la „Târgul Meşterilor Populari” (în perioada 21–23 iunie 2019), precum şi la ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos- PoveştIE” (pe 23 iunie).

„Târgul Meşterilor Populari” este un proiect derulat în cadrul Programului „Pământ şi Suflet”, eveniment ce reuneşte şi în acest an meşteri populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Iaşi, Suceava, Argeş, Neamţ, Brăila, Maramureş, Republica Moldova şi Galaţi. 

Publicul va putea urmări zilnic meşterii populari, dar şi spectacole organizate cu acest prilej (vineri, 21 iunie, de la ora 17,00 – Fanfara „Valurile Dunării”, muzică de promenadă, iar sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17,00 – Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”, spectacol folcloric).

Duminică, 23 iunie, are loc a 3-a ediţie a „Festivalului iei la Dunărea de Jos- PoveştIE”. Evenimentul este desfăşurat în cadrul Programului Valori ale Culturii populare din Judeţul Galaţi  şi va avea loc, cu începere de la ora 11.00, pe Aleea Pietonală din zona P-urilor, cu şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii de pictură şi de obiecte tradiţionale, târgul meşterilor populari, spectacol folcloric şi concursul „Cea mai frumoasă Ie”.

La concursul din cadrul festivalului sunt invitaţi să participe toţi pasionaţii de folclor autentic, în special de costumul popular, din municipiul şi judeţul Galaţi, care vor aduce elemente  reprezentative pentru zona din care provin. Se vor oferi premii consistente pentru cea mai frumoasă ie, cu cea mai frumoasă poveste.

Totodată, gălăţenii sunt invitaţi de la ora 18,00 la un spectacol folcloric susţinut de ansamblul folcloric „Flacăra Prahovei” din Ploieşti, împreună cu soliştii Gelu Voicu, Adrian Bratu Deaconu,  Traian Frâncu şi Gigi Stoica. Accesul este gratuit la toate evenimentele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii