Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Trenul Galaţi - Bucureşti a plecat cu două ore întârziere din gară, iar după 5 minute s-a defectat în câmp. „Alerga mecanicul ca nebunul prin vagon şi nu ştiam de ce“

1
19 Aug 2019 14:43:45
Autor: Valentin Trufasu
Foto: hotnews.ro
Foto: hotnews.ro

Călătoria cu trenul IR 1772, aparţinând CFR Călători, s-a transformat pentru pasageri într-un adevărat coşmar, după ce trenul s-a defectat în câmp şi s-a întors în gară. Vagoanele au fost ataşate la o altă garnitură de tren, care a plecat după mai multe ore spre aceeaşi destinaţie, dar pe altă rută.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o simplă deplasare cu trenul de la Galaţi spre Bucureşti s-a transformat pentru pasagerii trenului IR 1772, operat de CFR Calatori, într-o adevărată aventură. Pe 18 august, trenul ar fi trebuit să plece din Gara Galaţi la ora 12,00, dar din motive care nu au fost încă communicate de companie, IR 1772 a plecat cu două întârziere.

După doar cinci minute, locomotiva s-a defectat, iar ulterior trenul s-a întors în gară. "Ştiţi cum a fost? Noaptea minţii. Alerga mecanicul ca nebunul în vagon şi eram panicaţi că nu ştiam ce se întâmplă. Nu zicea nimeni nimic. Şi el de colo-colo alerga. În primele două vagoane am stat cam o oră. Fără aer condiţionat. Erau defecte, aşa că ne-au mutat în altele. Trebuia să vină o locomotivă, s-a stricat şi aia. Şi acum a venit asta. Şi am mers doar 5 minute şi s-a oprit în câmp", o povestit o călătoare pentru ziare.com.

Călătorilor li s-a comunicat ulterior că vagoanele trenului IR 1772 vor fi ataşate de garnitura unui alt tren care era programat să plece la 14,30 tot spre Bucureşti, dar pe altă rută prin Buzău. Şi  trenul IR 1576 a plecat  cu întârziere pentru că a durat până când vagoanele trenului care se defectase au fost ataşate la cealaltă garnitură.

Până la urmă, trenul IR 1576 a ajuns în Bucureşti cu 20 de minute întârziere. Trenul IR 1772  apărea pe tabela de sosiri din Gara de Nord cu 165 de minute întârziere. Pasagerii care trebuiau să schimbe trenul în Gara de Nord au fost nevoiţi să se resemneze pentru că şi-au pierdut legăturile.

FOTO ziare.com

Am cerut un punct de vedere de la CFR Călători, care ne-a precizat prin Biroul de Presă că va îl comunica în perioada următoare. Niciun reprezentat al CFR Călători nu şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate.   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cosmic
19.08.2019, 17:02:00

va intrebati de ce este dezastrul asta la cfr? pentru ca SE FURA!!! de la mecanici pana la directori FURA toti cu nemiluita. orice se gaseste SE FURA. si un surub daca aduci acolo, se FURA. singura solutie este privatizarea urgenta. dar sa vina o companie straina serioasa, pentru ca daca se privatizeaza tot catre romani se va fura in continuare, se vor fura si sinele si vor fi date la fier vechi. romania a ajuns tara de hoti si de curve, nu mai are nici o sansa de redresare prin forte proprii. doar cu ajutor extern, ca in decembrie 89 se mai poate schimba ceva.