Tudor Gheorghe concertează marţi la Galaţi. Maestrul va cânta, în manieră proprie, şlagăre ale anilor ’60-’70

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Gheorghe FOTO Arhiva Adevărul
Tudor Gheorghe FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19,00. Orchestraţia va fi una specială, iar publicul va avea ocazia să asculte câteva dintre piesele de referinţă ale muzicii româneşti. Preţul unui bilet este de 100 de lei.

Maestrul Tudor Gheorghe revine în atenţia publicului cu un nou concert în care va promova muzica uşoară a anilor ’60-’70. La Galaţi, artistul va poposi marţi, 8 mai, începând cu ora 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. 

Cu o nouă orchestraţie, adaptată pentru zilele noastre de orchestratorul şi dirijorul Marius Hristescu şi cu o interpretare inedită, muzica tradiţională din acea perioadă va prinde viaţă din nou sub o altă formă. 

Printre altele, artistul va cânta (într-o manieră complet personală, după cum va avea prilejul publicul să descopere) piesa „Of, inimioară”, pe care a interpretat-o Luminiţa Dobrescu la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Braşov în anul 1969, sau „Inimă nu fi de piatră”, piesă interpretată de Corina Chiriac la „Cerbul de Aur” în anul 1971. Tudor Gheorghe va interpretat şi şlagărele „De-ai fi tu salcie la mal” (Mihaela Mihai),  „Lalele, lalele” (Luigi Ionescu), „Ploaia şi noi” (Doina Badea) sau „Tu eşti primăvara mea” (Aurelian Andreescu).

Maestrul nu va rata ocazia să amintească publicului şi versurile a câţiva mari poeţi ai anilor '60-'70, precum Ioan Alexandru, Ana Blandiana, Marin Sorescu sau Nichita Stănescu. Preţul unui bilet este de 100 de lei.

Despre Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe este un cântăreţ de muzică tradiţională care a debutat mai întâi ca actor, în rolul „paznicului tânăr” din piesa lui Victor Eftimiu, „Cocoşul negru”. În 1969, cântăreţul susţine pentru prima oară un recital, „Menestrel la curţile dorului”, moment care a atras simpatia publicului şi prin care s-a făcut remarcat. În cadrul spectacolului, au fost interpretate poezii din opera lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

Majoritatea spectacolelor lui Tudor Gheorghe au fost cenzurate în perioada comunistă, cel mai bun exemplu fiind spectacolul „Pe-un franc poet”, care a fost oprit imediat după premieră.

Prima producţie discografică a maestrului Tudor Gheorghe a fost lansată în anul 1973, „Viaţa lumii”. Au urmat şi alte albume de succes printre care: „Veniţi, privighetoarea cântă” (1976), „Suflet de român” (2000), „Între râsuri şi trandafiri” (2005), „… de Primăvară” (2009). În total, maestrul are o discografie compusă din peste 25 de materiale. „Au înnebunit salcâmii”, „Acolo este ţara mea”, „Vin colindătorii”, „Dorul călător” se numără printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale artistului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite