Un copil ar putea rămâne mutilat după explozia unui blender

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă atât firma producătoare, cât şi pe cea care comercializează produsul. Pentru evitarea unei infecţii intraspitaliceşti  în cazul copilului cu arsuri pe faţă şi corp medicii de la Spitalul Judeţean  le-au recomandat părinţilor să-l trateze acasă.

La vârsta de numai un an şi patru luni Alessandro Vlad Trandafir riscă să râmână mutilat. Copilul a suferit multiple arsuri pe faţă şi pe corp în urma exploziei blenderului în care tatăl său îi prepara mâncarea.
„La un moment dat a explodat şi ne-a împroşcat cu mâncare fierbinte. A sărit peste tot, în toată bucătăria. Am avut mare noroc că nu s-au desprins şi lamele metalice către băieţel. Şi eu am fost ars pe faţă”, declară  Mihai Trandafir, tatăl lui Vlad.

Blenderul este în garanţie

Aparatul a fost cumpărat în luna februarie a acestui an şi încă din primele zile familia Trandafir a constatat că  este ceva neregulă cu el. Au mers la magazin să-l schimbe, pe baza certificatului de garanţie, însă au fost refuzaţi pe motiv că aparatul funcţionează în parametri normali.

„Am fost la Altex să-l înlocuiesc. Nu au vrut. Au zis că blenderul nu are nicio defecţiune. O să mergem în instanţă cât se poate de departe, pentru a fi traşi la răspundere cei de la Altex şi de la Philips, producătorul aparatului”, a mai spus Mihai Trandafir, tatăl copilului accidentat.

Copilul n-a fost internat. Motivul invocat de medici a fost acela că plăgile micuţului s-ar putea infecta cu germeni din spital.

„Venim cu el de două zile la pansat. Nu a fost internat pentru că doctorul ne-a zis că aici se poate îmbolnăvi mai tare. Ni s-a spus că secţia Arşi este plină de microbi”, mai spun părinţii copilului.

Risc de infectare

În ceea ce priveşte această atitudine, reprezentanţii autorităţilor sanitare susţin că este normală în cazul în care nu este necesară internarea.

„Dacă acest caz poate fi urmărit şi supravegheat la domiciliu şi dacă se poate veni zilnic cu copilul pentru îngrijiri medicale, nu este o problemă. Astfel se evită infecţiile care pot fi luate din spital. Dacă medicul a evaluat cazul şi a considerat că nu este necesară internarea, nu este o problemă”, spune Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Aurel Panfile, comisar la Protecţia Consumatorului, afirmă că OJPC-ul nu s-a sesizat în acest caz pe motiv că tatăl copilului a anunţat incidentul după închiderea programului şi că în atare situaţie nu există încă o plângere scrisă.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite