Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Un dispozitiv exploziv a fost găsit miercuri în curtea unei societăţi publice din Galaţi. Va fi detonat în poligon

0
8 Jun 2016 13:20:52
Autor: Costel Crangan
Obiectul descoperit la faţa locului. FOTO ISU
Obiectul descoperit la faţa locului. FOTO ISU

Potrivit specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, ar fi vorba despre o grenadă de război, de tip defensiv, care nu mai avea focos, însă încărcătura explozivă era încă activă.

Momente agitate, miercuri, 8 iunie 2016, în curtea serelor aparţinând Administraţiei Domeniului Public din Galaţi (pe strada Radu Negru).  

În cursul dimineţii, unul dintre muncitorii care lucrau la amenajare unei rigole a găsit în pământ o grenadă care, cel puţin la prima vedere, părea să fie activă. 

„Eu am găsit-o. Mergeam pe drum şi am văzut-o, jos. Am sunat repede la 112. E drum de acces. Aici a fost o unitate militară şi probabil că a rămas de atunci”, a spus Răzvan Topală, muncitorul în cauză. 

O echipă de la Protectia civilă a sosit la scurt timp la faţa locului şi a ridicat grenada, după care a verificat zona limitrofă, pentru ca nu cumva în pământ să mai fie şi alte dispozitive asemănătoare.

„S-a descoperit o grenadă de mână, defensivă, din Al Doilea Război Mondial. Nu avea focos, dar încărcătura era activă. A fost luată şi dusă în condiţii de siguranţă, urmând a fi detonată în poligonul Râpa Galbenă”, a declarat căpitanul Cătălin Diţu, din cadrul I.S.U. Galaţi. 

Potrivit geniştilor grenada descoperită în curtea serei ar fi putut să explodeze în cazul unui şoc puternic sau dacă ar fi ajuns accidental în contact cu focul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii