Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Un expert tehnic cadastral a fost reţinut pentru trafic de influenţă

0
11 Nov 2011 14:33:09
Autor: adevarul
Banii au fost primiţi de soţia expertului.
Banii au fost primiţi de soţia expertului.

Bărbatul a fost pârât la DNA de un gălăţean căruia i-ar fi cerut 4.000 de lei ca să faciliteze angajarea în învăţământ a prietenei reclamantului. Expertul a fost prins în flagrant în timp ce primea jumătate din banii ceruţi.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au organizat flagrantul după ce la DNA a ajuns o sesizare prin care un gălăţean în reclama pe expertul tehnic că i-a cerut suma de 4.000 de lei pentru a interveni pe lângă un inspector şcolar din cadrul I.S.J Galaţi în vederea angajării unei persoane, pe o funcţie didactică.

În sesizare se arăta faptul că reclamantul, B.A., îi dăduse expertului o primă tranşă de bani, respectiv 2.000 de lei, în luna septembrie a acestui an, pentru ca acesta din urmă să intervină pe lângă un inspector şcolar în vederea angajării prietenei sale la şcoala din Umbrăreşti.

Expertul pare să nu se fi mulţumit cu suma primită, pentru că ulterior a insitat pe lângă reclamant să îi dea şi restul de bani, cu toate că nu făcuse niciun demers pentru discuta cu inspectorul din cadrul ISJ Galaţi.

Bănuind că va rămâne fără bani şi problema nu îi va fi rezolvată, B.A. a mers la DNA şi l-a reclamat pe expert.

"Ofiţerii din cadrul D.G.A. -Galaţi, în colaborare cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Galaţi - Serviciul Investigarea Fraudelor, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, s-au deplasat înmunicipiul Galaţi, la biroul lui C.A. - expert tehnic cadastral, pentru organizarea flagrantului. Echipa a intervenit imediat după ce denunţătorul i-a înmânat soţiei inculpatului suma de 2.000 de lei", precizează Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe numele lui C.A a fost emisă ordonanţă de reţinere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Totodată, a fost pusă sub învinuire soţia inculpatului pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările